Kledingadvies begrafenis

Kledingadvies begrafenis gezocht? Een begrafenis of crematie is altijd een sombere, droevige aangelegenheid. Het is raadzaam om op voorhand te bedenken welke kleding hiervoor gepast is. Het kledingadvies geeft daarom aan om te kiezen voor donkere tinten en geen opvallende accessoires of andere elementen. Mits het anders op de rouwkaart staat vermeld, want dat is hoe de persoon of nabestaanden in kwestie het wilt en overruled de standaard etiquette. Houd hier dus rekening mee, echter wanneer er niets staat vermeld op de rouwkaart speel dan op safe.

Kies de juiste kleding

Het onderwerp kledingadvies begrafenis geldt als volgt; kies voor ingetogen kleuren, stoffen en modellen. Zo steun je de nabestaanden en belast je verder niemand. Kleuren als zwart, donkergrijs en donkerblauw zijn het meest gedragen tijdens een uitvaart, door zowel mannen als vrouwen. Overbodige accessoires, uitbundige creaties en opvallende kleuren zijn tijdens een uitvaart vaak niet gewenst. Het is raadzaam, mocht je geen flauw idee hebben wat je moet dragen tijdens een uitvaart om het onderstaande kledingadvies voor op te volgen.

Zwarte jas

Heren

Voor heren is de norm een zwart pak. Dit kan worden gecombineerd met een zwart of grijs overhemd en een stropdas. Ook een shirt in donkere tinten zonder opdruk of een coltrui is mogelijk. Verder horen bij het kledingadvies voor een begrafenis zwarte schoenen die schoon zijn. Laat verdere accessoires en sieraden achterwege, kies voor slechts een of twee exemplaren zonder daar te veel aandacht naar toe te leiden.

Zwarte schoenen

Dames

Het kledingadvies voor een begrafenis voor vrouwen is eigenlijk niet veel anders dan het kledingadvies een man. Voor een traditionele uitvaart is een (mantel)pak in een donker kleur altijd goed. Wanneer de uitvaart minder formeel is kan een mooie zwarte jurk ook, evenals een zwarte of andere donkere kleur pantalon met een nette blouse of trui. Let bij het dragen van een rok of jurk er op dat het niet te kort is. Voor het bovenlijf geldt als kledingadvies geen lage V-hals of accent op de decolleté.

Het dragen van een hoed is gepast, mits deze niet erg opvallend is. Als kledingadvies bij een begrafenis betreft de schoenen horen deze altijd gesloten te zijn. Kies daarom voor een mooie stijlvolle hak, een laars of dichte instapper in een donkere kleur. Accessoires en sieraden zijn geen noodzaak, kies voor een of 2 elementen en houd het rustig.

Instapper

Kinderen

In het geval dat de kinderen ook mee gaan naar de uitvaart is het ook voor hen van belang dat zij zich aanpassen aan het gewenste kledingadvies voor een begrafenis. Ook voor hen geldt dat donkere kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw het beste zijn. Evenals het dragen van schone, nette schoenen is een must.

Wat te dragen bij twijfel

Twijfel je welke kleding gepast is tijdens een begrafenis of crematie, dan kan je bovenstaand kleding advies voor een begrafenis in acht nemen. Mocht het alsnog lastig zijn, omdat je geen geschikte items in je kast hebt hangen of niet weet wat je moet kopen, dan kan je altijd andere genodigden vragen of zij wellicht kleding advies voor de begrafenis hebben. Het is niet alleen van belang dat je passende kleding draagt en zo niemand tot last bent. Jezelf comfortabel voelen tijdens een sombere gebeurtenis als een uitvaart mag ook niet vergeten worden.