Kledingadvies Black Tie

Kledingadvies Black Tie gezocht? Je hebt het vast wel eens meegemaakt, er valt een uitnodiging van een evenement op de deurmat met als dresscode ‘Black Tie’. Je krijgt meteen hersenspinsels met James Bond in de hoofdrol, maar eigenlijk weet je niet precies welke kleding het beste past bij ‘Black Tie’. Wat wordt er precies van je verwacht? Wat is de dresscode voor heren en waar dien je je als vrouw aan te houden?

Lange jurk

Heren

Wanneer je als dresscode ‘Black Tie’ krijgt voorgeschreven hoort hier standaard een smoking bij. Een smoking is een tijdloos en standaard item wat eigenlijk bij iedere man in de kast hoort te hangen. Het is ook mogelijk, mede omdat de smoking niet met grote regelmaat wordt gedragen, een mooie smoking te huren.

Heren smoking

Als kledingadvies voor Black Tie voor de mannen is een smoking zeker een must. Het tweedelige kostuum, in het zwart of andere kleur, met een geplisseerd overhemd staat eigenlijk iedere man subliem. Het is goed te weten dat je bij het dragen van een smoking dient te letten op de kleine details. Denk hierbij aan de sokken, welke in dezelfde kleur horen te zijn als het jasje of overhemd. Verder mag de vlinderdas niet worden vergeten en hoort een witte pochet er ook zeker bij. Bij het kledingadvies voor een Black Tie evenement mogen ook zwarte, het liefst glanzende, schoenen niet ontbreken. Deze maken de look helemaal af.

Naast het kledingadvies voor een Black Tie avond mag een kort advies voor het haar ook zeker niet worden overgeslagen. Wanneer je je als man in een net kostuum hijst mag het haar er natuurlijk ook wel netjes uit zien. Kies voor een goede coupe en voorkom een nonchalant kapsel. Ook de baard mag niet worden vergeten. Voor een ‘Black Tie’ dresscode is glad geschoren het mooiste en anders netjes bij getrimd.

Smoking

Kledingadvies Black Tie voor dames

De dresscode ‘Black Tie’ is er natuurlijk ook voor dames. Het kledingadvies voor een evenement voor de vrouw is niet erg lastig. Een lange of korte avondjurk is namelijk perfect voor een avond als deze. Als kledingadvies voor een Black Tie dresscode kan eventueel ook een stijlvolle cocktailjurk prima, echter kan dit enkel wanneer er geen diner bij de avond plaatsvindt. Wanneer je bent uitgenodigd voor een ‘Black Tie’ avond inclusief diner, dan geldt als kledingadvies voor Black Tie voor vrouwen altijd een lange jurk.

Dames

Het kledingadvies Black Tie voor dames is verder subtiel en elegant. Een diep uitgesneden decolleté is not done, evenals een uitdagende split in de rok. Een mooie lange avondjurk in een donkere kleur scoort vaak al hoge punten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jurk in een luxe stof, eventueel afgewerkt met steentjes, maar een effen elegante jurk is ook prima.

Maak vervolgens de look af met bijpassende hakken en accessoires. Qua accessoires zijn mooie oorbellen altijd goed, evenals een clutch welke goed matched bij de kleur van je jurk en schoenen.

Naast het kledingadvies voor een evenement mag je zeker niet je kapsel en make up vergeten. Besteed hier de nodige aandacht aan en kies bijvoorbeeld voor een mooi opgestoken model of ga voor glanzende krullen. Maak dit af met een goede avond make up. Wederom geldt ook hier, less is more, bij een ‘Black Tie’ dresscode dien je elegant over te komen. De kunst zit hem in de details.

Avondjurk