Kledingadvies brede schouders

Iedere vrouw is uniek en mag trots zijn op haar figuur. Natuurlijk kan het zijn dat je niet blij bent met bepaalde punten van je lichaam. Als je bijvoorbeeld brede schouders hebt kan dit soms lastig zijn bij het kiezen van de juiste kleding. Vaak oogt het allemaal nogal grof en komt het kledingstuk niet geheel tot zijn recht. Iedere vrouw verdient het om te kunnen stralen en onzekerheden te doen vergeten!

Een kledingstuk wat echt wonderen verricht bij brede schouders is een shirt, top, trui of blouse met een duidelijke V-hals. Een ideale kledingtip voor brede schouders, want door het dragen van een V-hals wordt de lengte tussen de schouders gebroken waardoor je optisch smaller oogt. Een basic t-shirtje geeft al snel een toonbaar verschil, evenals een mooie wikkeljurk of hippe trui. Let er wel altijd op dat je kiest voor een passende maat. Als het kledingstuk te ruim zit zorgt het juist weer dat je optisch breder lijkt.

V-hals

Wat ook zeker niet vergeten mag worden is een blazer. Het is het perfecte item om je schouders te verbloemen. Een blazer is ideaal binnen het kledingadvies voor brede schouders, want je kan een lekkere casual look creëren met een jeans en een leuke top eronder. Wil je het liever iets netter, dan draag je het jasje op een pantalon met een mooie blouse. Je brede bouw valt geheel in het niet bij het dragen van een vlotte, goed passende blazer. Deze mag dus zeker niet ontbreken in je kledingkast.

Blazer


Ook accessoires doen veel goeds voor degenen en hoort daarom bij het kledingadvies voor brede schouders. Net als het dragen van een V-hals wordt bij accessoires zoals een mooie ketting de aandacht verlegd en de schouderlijn doorbroken. Een fijne sjaal kan hetzelfde effect bieden.

Het verbergt je brede schouders, maar het is ook nog stylish verantwoord. Denk hierbij aan blouses met catchy knoopjes of een boordje met een verrassend effect. De aandacht wordt in plaats van de brede schouders naar de accessoires geleidt en dat is precies wat je nodig hebt!

Het fijne van dit kledingadvies voor brede schouders is dat het een redelijk goedkope oplossing is. Een mooie ketting of sjaal scoor je al voor een paar euro en kan je op meerdere momenten en manieren dragen. Daarnaast kan je, doordat het relatief goedkoper is, meerdere items aanschaffen om zo je look telkens af te wisselen!

Sjaal

Kledingtips

Ook al ziet het er op een plaatje of paspop nog zo mooi uit, er zijn een aantal items die je beter kunt laten hangen. Daardoor worden ook de don’ts opgenomen in het kledingadvies voor brede schouders. Wanneer het dragen van een coltrui of hoge ronde halzen bijvoorbeeld geen aanrader. Het maakt je schouders nog breder, iets wat je juist wilt tegengaan. Ook spaghettibandjes zijn een no-go in het kledingadvies voor brede schouders. Doordat de bandjes zo fragiel zijn, ogen jouw schouders des te groter en breder. Kies liever voor een tanktop met een breder bandje en laat de spaghetti tops maar hangen. Hetzelfde geldt voor schoudervullingen. Dat is zo’n trend die opeens uit het niets weer opduikt. Helaas is het niet aan jou besteed.