kledingadvies bruiloft

Kledingadvies bruiloft, altijd weer een dilemma. Ben je uitgenodigd voor een bruiloft van een vriend, vriendin of trouwt er iemand binnen je familie? Er is niets zo leuk als het kiezen van de perfecte outfit. Twijfel je heel erg of heb je eigenlijk geen flauw idee wat je kunt aantrekken, dan volgt er hier een perfect kledingadvies.

Vaak worden de uitnodigingen al vrij vroeg verstuurd, hier staat wellicht een dresscode op vermeld of je kunt de dresscode enigszins aflezen aan de stijl van de kaart en locatie van het feest. Mocht dit niet het geval zijn, dan geldt als kledingadvies voor een bruiloft dat de dresscode cocktail vaak het meest gepast is tijdens het feest in de avond.

Als kledingadvies overdag, wanneer je ook aanwezig mag zijn bij het huwelijk in het stadhuis en/of kerk, is een nettere dresscode gepast. Echter ligt dit geheel aan de wens van het bruidspaar.

Coctailjurk

Kledingadvies bruiloft vrouwen

Mocht je ook aanwezig zijn overdag tijdens de huwelijksvoltrekking of bijvoorbeeld een lunch met het bruidspaar, dan hoort hier een gepast kledingadvies bij. Een nette dresscode is gewenst, dit kan zijn in een mooi jurkje tot op de knie met een paar hakken of een nette pantalon met elegante blouse. Speel een beetje met kleur, maar let op dat je niet de blikvanger van het evenement wordt.

Mocht er ook een religieus aspect zijn zoals een huwelijksvoltrekking in de kerk, dan is er iets passends voor de bruiloft. Let er tijdens het samenzijn in een religeuze omgeving op dat je niet te bloot gekleed gaat. Heb je toch een jurk die de schouders bloot laat, kies dan voor een vestje of omslagdoek zodat je andere gasten en het bruidspaar niet voor het hoofd stoot.

In de avond mag je zeker uitpakken betreft je outfit. In de avond kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie jurk, lang of kort, en een stel bijpassende hakken. Ook een mooie broek, geen jeans, is zeker mogelijk! Het algemene kledingadvies voor een bruiloft in de avond is de cocktail dresscode.

Qua kleur zijn er vrijwel geen beperkingen, enkel wit is uit den boze. Verder dien je te zorgen dat je de bruid niet overschaduwd, dus je galajurk of te flashy kleuren kan je beter in de kast laten hangen. Ook je afgetrapte sneakers laat je thuis.

Jurk

Kledingadvies bruiloft mannen

Het kledingadvies voor een bruiloft overdag geldt voor mannen als volgt; Een mooi pak is altijd goed. Wanneer je bent uitgenodigd voor de plechtigheid in het stadhuis of kerk is het dragen van een pak de beste keuze. Dit kan een blauw, beige, grijs of zwart pak zijn. Een mooi licht kleurig overhemd er onder maakt de look helemaal af.

Voor de avond, wanneer het feest losbarst, is het kledingadvies voor een bruiloft voor mannen niet veel anders. Een mooi pak of een pantalon met overhemd is perfect. Let er op dat je schoenen schoon zijn en de sokken matchen bij de kleur van het pak. Qua kleuren heb je als man geen beperkingen. Er zijn bruiloften waar het officieus wordt aangepakt. Vaak wordt er dan ‘Black Tie’ als dresscode opgegeven. Wanneer dit het geval is rest je als man weinig keuze. Een mooi zwart kostuum met vlinderdas en pochet is dan hetgeen wat je aantrekt. Ook hier zijn de glimmende, schone schoenen zeker een must!

Pak