Kledingadvies bruine ogen

Kledingadvies bruine ogen gezocht? Naast de vele huidtypes en haarkleuren kan je aan de hand van je oogkleur ook je uitstraling bepalen. De juiste kleuren, materialen en accenten zullen je doen stralen en je ogen meer doen spreken. Weet je niet zo goed hoe je dit aanpakt of wil je graag wat inspiratie?

Wanneer je bruine ogen hebt en blond haar, dan wordt je snel getypeerd als herfsttype. Een herfsttype heeft goudblond haar en over het algemeen een wat donkere uitstraling. Donkere tinten staan dus erg mooi en worden daarom genoemd in het kledingadvies.

Kledingadvies bruine ogen

Een herfsttype staat prachtig met bruin- en groentinten, oranje- en roodtinten en donker petrol, donker turkoois, kaki, ivoor en metaalkleuren als goud en koper. Probeer deze kleuren daarom op te nemen in je garderobe. Een kledingadvies bij bruine ogen en licht haar bestaat uit items met bovenstaande kleuren, zodat je ogen maar ook je gelaat het beste uitkomen.

Armband goud

Kleuren die niet terugkomen in licht haar zijn pasteltinten, bordeaux, wit, grijs, fuchsia en donkerblauw. Deze kleuren laten je gewoonweg niet stralen en maken je teint grauw. Je zal merken wanneer je deze tinten draagt je ogen veel minder tot hun recht komen.

Gold pumps

Donker haar

Als je bruine ogen hebt in combinatie met donker haar dan val je onder de herfsttypes of wintertypes. Afhankelijk van de kleur van je gelaat en wenkbrauwen wordt dit bepaald. Een kledingadvies kan je ogen nog meer doen spreken en je huid egaal doen overkomen. Kies je voor verkeerde kleuren, dan kan dit in je nadeel werken.

Voor herfsttypes geldt het kledingadvies om te kiezen voor kleuren als bruin- en groentinten, donkere kleuren als petrol, kaki en oranjerood, maar ook ivoor en metaalkleuren zoals goud en koper staan je goed. Probeer deze kleuren in je garderobe te laten spreken, zodat je de juiste accenten kunt leggen.

Lichte kleuren als wit, lila en lichtgrijs horen niet thuis. Ook donkerblauw en bordeaux doen niet veel voor herfsttypes.

Gold jurk

Wintertypes staan erg goed met donkere kleuren. Als kledingadvies wordt bijvoorbeeld zwart, antraciet en donkerblauw genoemd. Ook heldere kleuren zoals rood, paars, koningsblauw en biljardgroen doen het goed. Kies daarom voor deze kleuren wanneer je je garderobe gaat samenstellen. Beige en fletse kleuren komen niet tot hun recht bij wintertypes en behoren daarom ook niet. Wanneer je deze tinten draagt zal je direct zien aan je ogen en de manier waarop je huid zich toont.