Kledingadvies casual

Een term die je waarschijnlijk vaak voorbij ziet komen als je een modeblad openslaat. Casual kleding is eigenlijk niets meer en niets minder dan vrijetijdskleding. Combineer een sportief jasje met een lekker zittende jeans of ga voor een comfortabele broek met een eenvoudig shirt en wat leuke accessoires.

Het combineren van de juiste items bij elkaar is niet lastig. Naast de gewone kledingstijl zijn er eigenlijk nog twee stromingen die gebaseerd zijn op de casual stijl; smart casual en casual chic.

Casual

Comfortabel en trendy

Dit komt omdat je eindeloos kunt combineren en een ontzettend grote keuze aan soorten kleding hebt. Casual staat voor comfortabel en trendy, waardoor je niet snel de plank zult mis slaan.

Een aantal kledingstukken die zeker niet mogen ontbreken zijn:

  • Een trendy jeans, denk hierbij aan een hippe skinny of een boyfriend jeans. Voor mannen geldt overigens hetzelfde, een comfortabele trendy jeans doet vaak goed
  • Een luchtig vallende blouse van zachte kwaliteit
  • Basic shirts mogen zeker niet ontbreken
  • Vestjes van zacht materiaal, deze zijn handig te combineren en prima voor elk jaargetijde
  • Katoenen broeken
  • Shirts met een patroon zoals streepjes of een opdruk
  • Jasjes, colbert jasjes kunnen voor zowel mannen als vrouwen.
  • De juiste accessoires zoals een leuke tas, bijpassende sieraden, een muts of sjaal
  • Gympen, sneakers, bootschoenen, boots eigenlijk vele soorten schoenen passen perfect de style.
  • Een goed kledingadvies bestaat voor een groot deel uit bovenstaande items. Wanneer je een aantal van bovenstaande kledingstukken in je kast hebt hangen kom je aardig goed in de buurt van de juiste stijl.

Sneakers

Smart casual is een variant op de comfortabele stijl. Het is iets gekleder en ideaal als dresscode voor een feestje. Voor deze variant is eenvoudig voor de heren. Het enige puntje waar je je als man aan dient te houden is een geklede pantalon of mooie jeans in combinatie met een jasje of colbert. Als het weer het toelaat kan je hieronder een overhemd dragen, bij kouder weer is een trui over het overhemd een prima keuze.

Voor vrouwen is deze variant enigszins hetzelfde. Vele aanpassingen dienen er niet gemaakt te worden, als kleuren kan je kiezen voor pasteltinten, rood, donkerblauw of bijvoorbeeld beige. Smart casual voor vrouwen is voornamelijk het dragen van een mooie trui of blouse in combinatie met een rok of pantalon.

Overhemd man

Casual chic is eigenlijk een samensmelting van casual en smart casual. Deze dresscode verschijnt ook steeds vaker op een uitnodiging, mede omdat het erg draagbaar is voor zowel de man als vrouw. Goed kledingadvies is dan ook eenvoudig op te volgen.

Wanneer je echt geen flauw idee hebt wat er bedoeld wordt met deze dresscode kan je het volgende aannemen; Kies voor een enigszins geklede look, maar het mag nog steeds comfortabel zijn. Mix items met een chique element. Ga bijvoorbeeld voor een hippe jeans in combinatie met een net colbert jasje en een mooi shirt. De heren zijn al snel ‘perfect dressed’ wanneer ze een pantalon met leuke trui of blouse dragen, afgemaakt met goede accessoires zoals een zonnebril of sjaal.