Kledingadvies cruiseschip

Zodra je een cruiseschip betreedt gelden er een aantal kledingvoorschriften. Het is handig deze op voorhand te weten, zodat je op de hoogte bent van hetgeen wat je in de koffer moet meebrengen.

Het is zeker niet ingewikkeld of erg strict, maar wel fijn om te weten zodat je niet over- of underdressed bent zodra je start met je cruisevakantie op zee. Wellicht geeft het je enige inspiratie of helpt je het goed op weg!

Coctailjurk

Bij het inpakken van de koffer is het aan te raden om te kijken wat de weersverwachtingen zijn op de route die je gaat afleggen tijdens de cruise. Aan de hand van deze gegevens zoek je geschikte vrijetijdskleding uit. Voor overdag zijn casual items zeker gepast. De avonden kunnen een dresscode vereisen. Vrijwel altijd zijn dit er slechts drie; casual, formeel en informeel. Pas hier je kleding op aan en houdt er rekening mee dat het erg leuk is om de dresscode op te volgen zoals het overgrote deel van de gasten aan boord zal doen.

Heren

Het is zeker niet strikt of erg ingewikkeld. Overdag kan er gekozen worden voor casual kleding. Mocht het weer het toelaten, dan mag een zwembroek zeker niet ontbreken. Verder hoort een short en t-shirt zeker thuis. Voor de avond kan een dresscode worden opgesteld.

Op formele avonden kan je als man kiezen voor donker kostuum of zelfs een smoking als je wilt uitpakken. Een pak staat immers altijd prachtig en wordt daardoor zeker opgenomen. Wanneer de dresscode informeler is volstaat een pantalon met jasje of enkel een overhemd prima. Tijdens de avonden ben je vrij in de keuze van je kleding, maar korte broeken zijn niet gewenst tijdens het diner.

Polo

Dames

Het is wellicht fijn om bij de hand te houden wanneer je je koffer gereed gaat maken. Voor overdag geldt hetzelfde als voor de heren is genoemd, casual kleding is geoorloofd. Ook de bikini of badpak mag zeker mee! Tijdens de thema-avonden is een gepast kledingadvies gewenst op te volgen. Bij de formele avonden kan je kiezen voor een mooie cocktailjurk of zelfs galajurk. Ook bijpassend kapsel en make up mag zeker niet worden vergeten. De informelere avonden vragen een broekpak, jurkje of een mooie blouse en rok. Als kledingadvies cruiseschip geldt dat je best mag uitpakken, maar zorg dat je outfit een geheel vormt. Bij de casual dresscode ben je vrij om een outfit te kiezen, maar let er op dat je niet te bloot het diner betreedt.

Galajurk