Kledingadvies dames

Het kiezen van goede kledingstukken voor dames binnen je garderobe hangt af van een aantal aspecten. Zo is het belangrijk te bepalen wat voor type figuur je hebt en welke kleding hier het beste bij past. Ook is het fijn te weten welke plus-, maar ook minpunten je wilt accentueren en verbloemen met kleding. Aan de hand hiervan kan je je kleding afstemmen en vol vertrouwen trots zijn op je eigen lichaam.

Het is voor sommige vrouwen lastig hun figuur te accepteren, dit kan zijn doordat ze niet tevreden zijn over de heupen, een buikje of nadat het lichaam een verandering heeft aangenomen na bijvoorbeeld een zwangerschap. Een goed kledingadvies voor dames begint bij bovenstaande punten.

Zodra je dit voor jezelf hebt uitgezocht kan het echte werk beginnen. Neem jouw advies in de hand en ga shoppen voor een nieuwe garderobe!

Zwangerschap

Lichaamsvormen

Er zijn talloze lichaamstypes, elke vrouw is immers uniek. Je bent vast bekend met figuren als het appelfiguur, de rechte lichaamsvorm en het zandlopermodel. Stuk voor stuk zijn deze lichaamsvormen erg bepalend voor jouw garderobe en het bijpassende.

Heb je bijvoorbeeld een buikje en ben je een echte ‘appel’, zorg dan dat je veel wijdvallende tops en blouses draagt. De aandacht wordt hierdoor verlegd naar andere delen van je lichaam waardoor je buikje minder opvalt. Zijn jouw brede heupen als ‘peer’ een doorn in het oog? Kies dan voor A-lijn rokjes en jurken. Door de soepel vallende stof ligt het accent op je benen en taille in plaats van je heupen. Ook broeken met een uitlopende pijp horen bij het advies die de heupen willen camoufleren. Maak de look af met een mooi paar hakken, waardoor je optisch slanker én langer lijkt.

Outfit

Voor tengere dames is een kledingadvies voor het rechte figuur als volgt; je dient volume te creëren met behulp van kleding. Ga dus voor mooie getailleerde truitjes en jasjes met schoudervulling. Met name het volume op de schouder zal er voor zorgen dat je lichaam meer in balans komt.

Ook een a-lijn rok hoort perfect thuis met een recht figuur. Wees speels met kleur en print, waardoor je de aandacht afleidt van je postuur maar juist optisch volume en vormen maakt.

Het zandlopermodel is misschien het meest geliefde figuur, maar ook deze lichaamsvorm kent zo zijn haken en ogen. Om de pluspunten, borsten en taille, te accentueren horen getailleerde tops en jasjes echt binnen het  met een zandloperfiguur. Ook de high waist jeans, de trend van het moment, past perfect binnen die gezegend zijn met een figuur als dit.

Top

Oudere dames

Voor veel vrouwen is kleding een belangrijk onderdeel in het leven. Het toont je stijl, je karakter en zelfs je stemming. Stijl is iets anders dan mode. Stijl is een blijvend iets en kan jaren meegaan. Mode is erg veranderlijk, waarbij er ieder seizoen weer nieuwe items opduiken in de etalages waar je keer op keer als een blok voor valt. Aan de hand van jouw lichaamstype kan je stijl en mode prima combineren.

Stijl zegt veel over je persoonlijkheid en is daarom erg belangrijk voor dames. Ben jij een type die graag kiest voor een casual outfit of draag je graag chique kleding? Door het voor dames op te volgen zal je leren de juiste items uit het rek te kiezen om zo je lichaam het beste naar voren te laten komen.