Kledingadvies Dubai

Ga je binnenkort op vakantie naar Dubai, dan dien je enigszins rekening te houden met een passend kledingadvies. Het land is over het algemeen erg tolerant tegenover toeristen, zeker in vergelijking met andere landen in het Midden Oosten, maar ook Dubai heeft zo zijn grenzen.

Om missers te voorkomen en met een gerust hart op reis te gaan volgt hier een kledingadvies.

Algemeen

Om problemen te voorkomen en gefronste wenkbrauwen van de lokale bevolking te vermijden is het aan te raden om bij openbare gebouwen, winkelcentra en religieuze gebouwen kleding te dragen die sowieso de schouders en knieën bedekken. Dit algemene geldt voor zowel de mannen als vrouwen. Een hoofddoek voor de vrouw is zeker geen verplichting, echter is het respectvol een shirt met mouwtjes en een broek of rok tot over de knie te dragen.

Rok

Vrouwen

Voor de vrouw is er eigenlijk geen strikt, er wordt ook zeker niet verwacht van toeristen dat zij zich kleden zoals de lokale bevolking. Het gaat vooral om het respect wat je als toerist hebt naar de inwoners. Als vrouw is het daarom verstandig je aan het algemene te houden. Ook korte rokjes en doorschijnende kledingstukken kan je beter thuis laten. Evenals uitdagende jurken, hakken of hotpants. Casual kleding is geen enkel probleem, mits het niet te uitdagend is.

Het is ook handig om altijd iets van een vestje of omslagdoek in de tas mee te nemen, zodat je altijd gepast gekleed bent wanneer je ergens binnenkomt of bijvoorbeeld een gebouw or restaurant bezoekt.

Mannen

Ook voor de man is een strikt kledingadvies niet van toepassing. Dubai is wat dat betreft zeer tolerant. Echter kan het dragen van te blote kleding waarbij de schouders of benen geheel bloot zijn als aanstootgevend worden ervaren. Het is daarom aan te raden om je als man aan het algemene te houden.

Jurk

 

Strand

Veel toeristen denken dat het dragen van een normale bikini not done is. Echter, zoals al eerder is genoemd, is Dubai veel toleranter naar toeristen toe dan elk ander land in het Midden Oosten. Er geldt wel een kledingadvies in Dubai betreft strandkleding. Het is gewenst dat de badkleding zoals shorts, badpakken en bikini’s enkel en alleen op het strand of bij het zwembad worden gedragen. Doorschijnende of te sexy badkleding is niet gewenst, dus een witte bikini of zwembroek kan je beter thuis laten. Betreft het naakt zonnen, dat is echt verboden. Zo is ook het naakt zwemmen niet aan te raden.

Badpak

Luxe hotels

Luxe hotels en restaurants hanteren vaak hun eigen voorschriften. Een algemeen advies in Dubai bij restaurants en luxe hotels is dat een korte broek voor mannen niet wordt geaccepteerd. Ook kunnen mannen worden geweigerd in mouwloze shirts, voetbaltenues en bij het dragen van slippers. Dit kledingadvies is niet geheel vreemd, het is eigenlijk een standaard norm wanneer je een hotel of restaurant waar ter wereld ook binnengaat. Het is slechts een vorm van respect naar de bevolking en gastheer. Stop daarom altijd een (nette) pantalon, dichte schoenen en een blouse in je koffer. Als vrouw kan je sneller kiezen voor een jurk tot de knie of ook een pantalon met een truitje.