Kledingadvies eerste date

Kledingadvies eerste date, wat doe je aan op een eerste date? Heb je een date gescoord met die ene leuke jongen of dat meisje wat je al een tijdje op het oog had? Dan wil je er natuurlijk op je best uitzien wanneer het moment zich aanbreekt. Een eerste indruk is alles bepalend voor het verdere verloop.

Perfect kledingadvies is daarom op zijn plaats. Het is altijd ontzettend spannend en leuk, maar met onderstaand kledingadvies vergroot jij je kansen optimaal!

Kledingadvies, stem je kleding af op de gelegenheid

Waar het kledingadvies mee begint is je kleding afstemmen. Als je weet wat je met je date gaat ondernemen is het verstandig daar je kleding op aan te passen. Je kleedt je namelijk heel anders voor een bos- of strandwandeling dan wanneer je uit eten gaat in een leuk restaurantje. Voor zowel mannen als vrouwen geldt om qua kleding niet meteen te hard van stapel te lopen. Voor een gezellig etentje kan je als vrouw kiezen voor een mooi jurkje, terwijl een casual outfit met jeans en sneakers perfect is voor een fijne wandeling. Voor de heren is een goede jeans met mooi overhemd of leuke trui eigenlijk altijd een goede binnenkomer. Kies vooral kleding waar jij je lekker in voelt, want dan straal je zonder moeite!

Jurkje

Voor welke outfit je ook kiest, zorg dat je er verzorgd uitziet. Dit is een tweede, zeer belangrijk aspect binnen het kledingadvies. De eerste indruk is namelijk van groot belang. Ben je van plan een overhemd te dragen, zorg dan dat deze netjes gestreken is.

Controleer ook of kleding vrij is van vlekjes en geurtjes. Natuurlijk mag ook het haar en eventuele make up niet vergeten worden. Wees niet te enthousiast door met een gala kapsel te arriveren, maar zorg dat je verzorgd voor de dag komt. Betreft het gebruik van parfum mag je zuinig zijn, een walm om je heen is vaak voor niemand aangenaam.

Outfit

‘Jezelf zijn’ is wederom een punt. Ook al wil je nog zo een goede indruk maken, het kiezen van de verkeerde kleding is een grote valkuil. Vermijd kleding die je normaal gesproken nooit draagt. Loop je nooit op hakken, laat deze dan tijdens de date thuis. Ook een nieuw truitje wat je op de date voor het eerst aan wilt trekken kan je beter niet doen. Wie weet kriebelt het heel erg of zit het niet lekker, dit kan weer tot ongemakkelijke situaties leiden. Dit geldt overigens ook voor mannen, als je niet gewend bent een colbert jasje te dragen hoef je dit ook tijdens de eerste date niet te doen. Het opvolgen van het juiste is het beste, het is namelijk direct van je houding af te lezen wanneer je je niet comfortabel voelt met je eigen keuze. Het beste is om te kiezen voor items die goed bij jou passen en alsnog een betoverende indruk achterlaten.

Colbert man

Kleding eerste date, spannend maar ook leuk!

Als vrouw mag je natuurlijk best een beetje mysterieus overkomen, dit kan je doen door je sterke punten te benadrukken. Als kledingadvies voor een eerste date is het verstandig deze punten enkel te accentueren, zonder je direct bloot te geven. Zo trek je niet alleen de aandacht naar je toe, maar kan je ook je persoonlijkheid tonen. Houd het spannend, hierdoor heeft je date nog genoeg te ontdekken op een vervolgdate.