Kledingadvies feestelijk

Kledingadvies feestelijk nodig? Heb je een uitnodiging gekregen met als dresscode ‘feestelijk’ dan is het begrijpelijk dat je niet precies weet wat hiermee wordt bedoeld. ‘Feestelijk’ of ook wel ‘Party Chic’ is geen officiële dresscode, maar wordt toch met grote regelmaat gebruikt bij feestjes en evenementen.

Het is echter zo’n breed begrip. Jij interpreteert feestelijk misschien heel anders dan dat de gastheer of –vrouw bedoeld. Daarom volgt er hieronder een kledingadvies.

Om een goed kledingadvies voor een feestelijk evenement te bepalen is het van belang dat er wordt vastgesteld om wat voor soort feest het gaat. Is het een opening, een verjaardagsfeest of de viering van een zoveel jarige bruiloft, of misschien wel een nieuwjaarsborrel? Zodra je er achter bent wat voor soort gelegenheid het is kan je je kleding enigszins afstemmen en voorkom je dat je ‘overdressed’ op het feestje arriveert.

Dames en heren

Er zijn natuurlijk talloze aangelegenheden waar de dresscode kan worden gebruikt. Wanneer het een receptie of borrel betreft is het kledingadvies veel anders dan wanneer het een feestavond is. Naar een receptie kan je met gemak iets formelere kleding aan. Voor de vrouwen geldt als kledingadvies naar dezegelegenheid om te kiezen voor een jurkje in combinatie met een jasje of vestje.

Het kledingadvies voor een evenement als een borrel of receptie voor heren bestaat uit een vlotte broek zoals een chino of trendy jeans met daarop een mooi overhemd of shirt met een jasje.

Jurkje

Is de aangelegenheid veel feestelijker zoals een bruiloft, dan mag je natuurlijk uitpakken met je outfit. Een goed kledingadvies voor een feestelijk gebeurtenis als deze zit is om te kiezen voor een mooi jurkje in een leuke kleur, afgewerkt met bijpassende accessoires, kapsel en make-up.

Voor de heren is een mooi pak vaak al voldoende, zeker op een bruiloft is een donker pak gewenst. Een jeans is vaak ‘not done’ op een bruiloft, evenals het dragen van te casual kleding. Mocht je erg twijfelen over wat het bruidspaar bedoeld heeft kan je het natuurlijk altijd even navragen.

Tasje

Ben je uitgenodigd voor een feestelijke avond tijdens de feestdagen zoals een etentje in kerstsfeer of een gezellige oudejaarsparty, dan geldt er wederom een ander kledingadvies hoe je voor de dag kunt komen. Tijdens de feestdagen zijn glitters, pailletten en mooie stoffen als suède, fluweel en leer helemaal hip. Een goed kledingadvies voor een evenement als deze is daarom ook om goed je best te doen. Houd je als vrouw zeker niet in, en kies voor een mooie jurk, rok of feestelijke blouse in een donkere tint en maak de look af met sieraden en accessoires.

Wees niet bang voor een beetje glitter of steentjes! De heren kunnen gaan voor een mooi pak, maar een pantalon met een overhemd en trendy vestje zijn ook niet zeker niet verkeerd. Mocht het een chique aangelegenheid zijn kan je natuurlijk ook je smoking tevoorschijn halen.

Ketting