Kledingadvies festival

Ieder jaar is het weer zo ver en het lijkt er op dat festivals steeds populairder worden.

Op sommige festivals zijn de outfits bijna belangrijker dan de muziek.

Kledingadvies festival, bekijk de diverse trends

Het ligt natuurlijk puur naar welke je gaat en welke muziekstijl er wordt gedraaid. Echter zijn er wel een aantal aantoonbare trends die vaak op festivals worden gespot. Deze trends worden natuurlijk opgenomen. Denk aan bijvoorbeeld de hippie/boho-trend voor vrouwen, waar franjes, suède, maxi jurken, korte shorts en accessoires met veertjes en kraaltjes centraal staan. Maar ook hoeden en toffe zonnebrillen in allerlei modellen worden met grote regelmaat gespot op welke dan ook. Ze zijn niet alleen trendy, maar ook erg nuttig wanneer je heel de dag in het zonnetje staat te dansen. Het is natuurlijk mogelijk om diverse trends met elkaar te combineren, vandaar dit handige kledingadvies. Welke items moet je echt opnemen in je outfit en welke kunnen beter in je kast blijven liggen?

Short

Bij een kledingadvies voor een festival geldt als hoofdregel om vooral kleding te dragen waar je jezelf fijn in voelt. Laat overbodige kledingstukken thuis, evenals grote tassen en onhandige schoenen zoals hakken. Op een festival hoor je te dansen en je niet zorgen te hoeven maken over blaren of dat je portemonnee wel veilig is. Zorg voor comfortabele schoenen zoals een leuke sneaker en een handig, compact tasje wat je altijd bij je kunt dragen.

Aangezien het weer in Nederland nogal wisselvallig kan zijn wordt daar ook rekening mee gehouden. Door wat ruimte in je tasje over te laten kan je altijd een vestje of poncho meenemen. Ook een sjaal kan uitkomst bieden.

Sowieso is het dragen van laagjes wel aan te raden wanneer het niet heel de dag zonnig is. Zo kan je altijd wat aan- of uittrekken en hoef je niet onnodig kou te lijden. Zo ben je ook wanneer het weer wat minder is helemaal festivalproof en is dit ook het ultieme kledingadvies.

Sneakers

Onmisbare items

Bij een goed kledingadvies horen natuurlijk een aantal items die echt niet in je outfit mogen ontbreken. Zodra je een van deze kledingstukken draagt steel je geheid te show en ben jij er helemaal klaar voor! Bekijk het advies hieronder:

  • Een fijne jeans, dit kan zowel een kort shortje zijn als een lekker casual boyfriend model
  • Een top die je kunt opknopen, crop-top of fijn vallend blousje
  • De hoed! Een toffe flaphoed of schattig klein hoedje doet altijd goed op een zomers festival
  • Een vestje, sjaal of truitje wat je snel kunt aantrekken zodra het fris wordt
  • Maxi dress of rok wanneer je into de boho-look bent
  • Giletje met franjes om je hippie uitstraling compleet te maken
  • Goede accessoires zoals oorbellen, armbanden, zonnebril en een gave ketting
  • Niet te vergeten; fijne schoenen! Kies voor sneakers of ballerina’s, maar laat hakken thuis!

Hoed

Bovenstaande kledingstukken zijn perfect voor op een zomers festival. Ga je naar een indoor muziekfestijn, let er dan ook op dat je niet al te warm gekleed gaat. Een kledingadvies wat zich binnen afspeelt is dan ook een jeans met top of een eenvoudig jurkje. Zo kan je lekker dansen en heb je het niet onnodig warm. De truien en jasjes mogen dan ook zeker thuis blijven!