Kledingadvies formeel

Kledingadvies formeel gezocht? Een formele dresscode wordt veelal in het bedrijfsleven gedragen, maar kan zo nu en dan ook op een uitnodiging van een evenement verschijnen. Een formele dresscode staat voor nette en verzorgde kleding. Wil je graag inspiratie opdoen betreft outfits die passen bij een formele dresscode of heb je geen flauw idee wat je naar een ‘black tie’ evenement aan moet? Een kledingadvies formeel kan je op weg helpen!

Dames

Voor de vrouw is het kledingadvies formeel vrij strikt, zeker wanneer het een zakelijke dresscode is. Binnen bedrijven kan een formele dresscode gelden, als vrouw kleedt je je dan in een zwarte (koker)rok met nette blouse en eventueel een jasje. Ook kan je kiezen voor een pak, bij voorkeur in de kleur donkergrijs, donkerblauw of zwart.

Je maakt de outfit af door mooie hakken te dragen en te zorgen voor een verzorgd kapsel met bijpassende make up. Wanneer je een rok draagt mag de panty zeker niet ontbreken!

Kledingadvies formeel kokerrok

Mocht je zijn uitgenodigd voor een ‘black tie’ of ‘white tie’ feest dan geldt als kledingadvies formeel een lange jurk. Mooie stoffen en accessoires zoals oorbellen, clutch en armbanden horen zeker binnen het kledingadvies formeel tijdens een chique evenement. Let bij het kiezen van een lange jurk dat het dragen van een panty vereist is. Verder staat elegantie en eenvoud centraal.

Kledingadvies formeel clutch

Kledingadvies formeel clutch

Heren

Het kledingadvies formeel voor de man is vrij eenvoudig te omschrijven. Tijdens zakelijke aangelegenheden is het dragen van een maatpak inclusief stropdas een erg goed advies. Zorg voor een maatpak in een donkere kleur, dit mag met een krijtstreep.

Combineer het pak met een mooi bijpassend overhemd en eventueel een gilet. De schoenen zijn erg belangrijk, deze horen schoon en mooi glanzend te zijn. Wat je verder van het kleding advies formeel kunt aannemen is de kleurkeuze van de das. Blauw- en groentinten zijn altijd gepast, zeker op de werkvloer. Vermijd kleuren als rood en geel, deze kunnen je een verkeerde uitstraling geven.

Stropdas

Ga je naar een evenement waar de dresscode ‘black tie’ of ‘white tie’ is, ook dan ga je gekleed in je maatpak. Kijk goed, want bij ‘black tie’ ga je voor een zwarte strik en een zwart gilet (in ieder geval donkerkleurig, mocht je een grijs of donkerblauw pak dragen) en wanneer de dresscode ‘white tie’ is hoort de strik en het gilet wit te zijn. Ook hier zijn de schoenen weer erg belangrijk.

Wat hoort niet thuis in het kledingadvies formeel?

Afgetrapte schoenen, een slordig pak of vlekken op de kleding zijn echt not done. Voor vrouwen is een te diep uitgesneden decolleté geen aanrader, sowieso zijn te sexy jurken niet gepast.