Kledingadvies fotoshoot

Kledingadvies fotoshoot nodig? Ben je benieuwd naar het kledingadvies voor een fotoshoot? Heb jij binnenkort een fotoshoot gepland staan met je partner, gezin, vriendinnen of gewoonweg jij alleen dan is het goed te bedenken welke kleding je aantrekt. Het kiezen van de juiste kleding kan soms lastig zijn en je in twijfel brengen.

Met onderstaand kledingadvies voor een fotoshoot kom je misschien op ideeën die je in de praktijk kunt toepassen. Stralen op een foto is namelijk het belangrijkste en dat doe je wanneer je je fijn voelt!

Kledingadvies fotoshoot, een algemeen kledingadvies voor een fotoshoot

Om te beginnen met het allerbelangrijkste aspect binnen een algemeen kledingadvies. trek kleding aan waar jij je goed bij voelt. Heb jij een mooie jurk waar jij in straalt, dan kan je dit gevoel perfect overbrengen op de foto. Draag je graag jeans of juist nette kleding, laat dit dan terugkomen op beeld. Ook met het gezin geldt; laat je kinderen kleding dragen wat ze gewend zijn en waar ze zich prettig in voelen.

Er zijn echter wel een aantal valkuilen in het algemeen waar je op dient te letten. Het is bijvoorbeeld verstandig om drukke teksten en prints op kleding te vermijden. Dit leidt erg af en dat is nu juist niet de bedoeling! Ook vele verschillende kleuren door elkaar wordt niet aangeraden als kledingadvies voor een fotoshoot. Evenals het dragen van de telefoon in de broekzak is echt ‘not done’.

Gala jurk

Fotoshoot met je partner

Er is niets zo fijn als jullie liefde bekronen met een mooie fotoshoot. Dit kan zijn op het strand, jullie favoriete plekje, het bos of gewoonweg in een fotostudio. Het advies met je partner is om de kleding op elkaar af te stemmen. Zo wordt er een mooi geheel gecreëerd en vormen jullie samen een prachtig setje.

Een raadzaam aspect in het kledingadvies voor een fotoshoot is om vooral jezelf te blijven. Als je gewoonlijk ook geen blousjes draagt of een colbert jasje kan je deze tijdens de shoot ook beter thuis laten. Het belangrijkste bij een kledingadvies voor een fotoshoot is om te kiezen voor kleding waar je jezelf goed in voelt. Stem ook je outfit af op de locatie. Stiletto’s in het zand is niet fijn, terwijl een casual outfit in de stad weer perfect tot zijn recht komt.

Shoot

Met het gezin/familie

Wil je graag je gezin vereeuwigen met een prachtige foto? Met het gezin of de verdere familie is razend populair. Het kan soms even puzzelen zijn wat iedereen aan trekt, want past alles wel netjes bij elkaar? Als kledingadvies voor een fotoshoot met het gezin is het aan te raden te kiezen voor een of twee kleuren. Zo blijft de setting rustig en gaat alle aandacht uit naar de stralende blikken. Een leuk voorbeeld is om jeans te dragen met allemaal een zwarte, witte of andere kleur bovenkant. Dit kan zijn een shirt, polo, trui of blouse. Hetgeen waar jij jezelf prettig in voelt!

Blouse met jeans

Fotoshoot in de buitenlucht

Wanneer je kiest in de buitenlucht kan het wel eens behoorlijk koud zijn. Zeker op plaatsen als het strand of bos is het in de winter best fris en je wilt natuurlijk niet met je dikke winterjas op de foto. In de buitenlucht wordt het dragen van laagjes aangeraden. Zo heb je het niet koud en kan je altijd nog iets aan of uittrekken. Daarnaast staat het ook nog eens erg leuk, zeker wanneer je voor meerdere bijpassende kleurtonen kiest zoals grijs, wit, zwart of aardetinten.