Kledingadvies gala

Als je bent uitgenodigd dan hoort daar vanzelfsprekend een passende dresscode bij. De dresscode vergt enige inspanning, met name voor vrouwen. Uitpakken met je outfit is hier zeker gepast.

Heb je echter weinig inspiratie of niet de geschikte kleding in je kast hangen?  Bij de hand vind je direct de juiste jurk en accessoires. Hetzelfde geldt voor mannen, mocht je twijfelen over de juiste outfit! Een passend kledingadvies gala kan je inspireren en zorgt dat je goed gekleed op het evenement zal verschijnen.

Gala dames

De dresscode gala voor dames betekent over the top! Je kunt je heerlijk uitleven in een prachtige galajurk, waar je verder vrij bent in de keuze qua kleur, stof en accessoires. Het enige wat vereist is binnen deze dresscode is dat de jurk tot de enkel reikt. Als kledingadvies gala is het belangrijk na te gaan wat voor soort jurk past bij je lichaamsvorm. Kies je voor een hoog gesloten halslijn, een diep uitgesneden decolleté of leg je het accent op de rug? Het is geheel aan jou, zolang de jurk maar chique en verzorgd oogt. Materialen die passen binnen het kledingadvies gala zijn glanzende stoffen zoals satijn, maar ook jurken die afgezet zijn met stras, steentjes of pailletten zijn helemaal top.

Gala donker blauw

Natuurlijk maak je de look af door een mooi kapsel te kiezen, zoals een opgestoken coupe of mooie verzorgde lokken. Ook met accessoires hoef je niet zuinig te zijn. Het geeft je de mogelijkheid uit te pakken met grove oorbellen, een mooie glinsterende ketting en natuurlijk een armband. Hakken zijn zeker een must onder een galajurk, evenals het dragen van een panty mag zeker niet worden vergeten!

Gala jurk

Heren

Voor de heren luidt het kledingadvies gala een rokkostuum. Dit is een kostuum bestaande uit een pantalon, met enkele of dubbele bies, wit overhemd met hoge kraag en een lange, zwarte jas met split. Je kunt er voor kiezen een gilet te dragen.

Een gala dresscode is vrijwel altijd white tie, in dat geval kies je voor een wit gilet. Bij een black tie gala is het vanzelfsprekend een zwart gilet. Om het rokkostuum af te maken draag je een strikje en mooie, gepoetste lakschoenen. Zorg ervoor dat je kleding goed past, bekijk hiervoor altijd eerst je kledingmaat.

Dames en heren

Het verdere kledingadvies gala heeft betrekking op het kapsel en het gebruik van accessoires. Als man hoor je voor een verzorgde coupe te zorgen. Ook het trimmen van een baard of het geheel scheren van de baard is zeker een must. Verdere accessoires zoals een horloge of sieraden zijn eigenlijk overbodig en passen niet.

Heren schoenen