Kledingadvies herfst

Zodra de laatste zonnestralen in september hun best doen breekt langzaam het najaar aan. Het wordt weer tijd om de lange mouwen, vestjes en jasjes tevoorschijn te toveren. Weet je nooit zo goed wat voor soort kleding je aan moet in dit tussenseizoen?

Een kledingadvies herfst kan je hierbij vast en zeker helpen. Met het juiste weet je precies welke items je in huis moet halen en welke je beter kunt laten hangen.

Gebruik donkere kleuren

Het weer in de maanden september, oktober en november kan erg wisselvallig zijn. Met hier en daar nog een mooie zonnige dag, afgewisseld met koude regenachtige periodes. Door dit onstuimige weer weet je natuurlijk niet goed wat je moet aantrekken. De nieuwe collecties en trends hangen al in de winkels, waardoor je misschien geneigd bent om direct je slag te slaan en je nieuwe aankopen aan te trekken. Het kledingadvies herfst is om liever nog even te wachten met de donkere kleuren, je draagt ze immers de hele winter al. Je kunt beter gaan voor mooie pastel- of aardetinten, maar grijs is ook een goede optie. De herfst is immers een tussenseizoen, waarin je jezelf en je kleding voorbereid op een lange, koude en donkere winter.

Kledingadvies herfst jas

Kledingtips voor de herfst, voorkom modeflaters

Het najaar is door het wisselvallige weer zo nu en dan een lastig seizoen. Je kunt soms even niet meer weten welke kleur geoorloofd is. Een ding is zeker; een geheel witte outfit hoort echt niet thuis binnen het kledingadvies herfst. Wit is de ultieme zomerkleur en in het najaar is wit op wit echt not done.

Hetzelfde geldt voor het dragen van open schoenen. Hoe lekker je slippertjes ook lopen, zodra het zonnetje niet meer volop schijnt zijn verkleumde voeten allerminst charmant. Al kan je beter kiezen voor leuke ballerina’s of een hippe sneaker.

Kledingadvies herfst sneaker

Leuke accessoires

Het ultieme kledingadvies voor de herfst is het gebruik maken van nieuwe, trendy accessoires die passen bij het seizoen. Kies bijvoorbeeld voor een leuke sjaal voor de frisse ochtenden, dat staat ontzettend leuk met een kort jackje of mooi bikerjasje. Ook een tas in een nieuwe toffe herfstkleur hoort thuis voor de herfst. Ga voor een mooie naturel kleur zoals leer, cognac of pastel. Het gebruik van accessoires hoort binnen het kledingadvies herfst, het geeft je look meteen een andere dimensie.

Kledingadvies herfst sjaal

Draag laagjes

Wederom door het wisselvallige weer is het handig om laagjes te dragen. Begin met het dragen van een hemdje, gevolgd door een shirt, vestje en/of jasje. Zo kan je je kleding altijd aanpassen aan de temperatuur. Dit kledingadvies herfst is hierdoor perfect, want zo ben je nooit te warm of te koud gekleed.