Kledingadvies informeel

De informele dresscode wordt vaak gebruikt op feestjes, maar ook binnen veel bedrijven is het gebruikelijk informele kleding te dragen. Het is eigenlijk een erg simpele dresscode, waar comfortabele, casual kleding wordt gedragen mits het netjes en verzorgd oogt. Voor zowel de vrouw als man kan het soms even gissen zijn welke kleding precies gewenst is, je kunt immers veel en vrij combineren.

Met een kledingadvies informeel raak je wellicht geïnspireerd en weet je dat je in de juiste outfit voor de dag zult komen

Informeel voor de man

Het voor de man houdt in dat het dragen van een pantalon, overhemd en jasje nog steeds prima is. Een maatpak is zeker niet nodig en zelfs niet passend bij een informele dresscode. Een katoenen broek met een mooi shirt of overhemd en een casual colbert is hetgeen wat wordt bedoeld binnen het kledingadvies informeel. Natuurlijk ligt het ook geheel aan de gelegenheid waar de dresscode gevraagd is. Op de werkvloer, mits dit geoorloofd is, kan je kiezen voor bovenstaande combi. Is het een feestje in de buitenlucht, dan kan je al iets losser gekleed gaan in enkel een mooie broek en t-shirt of polo. Je kunt spelen met kledingstukken, mits de outfit een geheel vormt en netjes en verzorgd overkomt.

Kledingadvies informeel overhemd man

Een passend kledingadvies informeel voor de vrouw

Ook voor de vrouw is het informele kledingadvies eigenlijk heel eenvoudig. Bij deze dresscode is het de bedoeling dat je zonder te veel poespas er verzorgd, netjes en toch enigszins casual uitziet. Kies daarom voor een mooie jeans met een top en eventueel een vlot jasje. Ook een mooi jurkje met de nodige accessoires hoort zeker thuis in het kledingadvies informeel. Zoals in het informele kledingadvies voor mannen is aangegeven, de dresscode is ook deels afhankelijk van de gelegenheid. Je kleedt je immers anders wanneer je op kantoor bent of op bezoek gaat dan dat je een feestje op het strand hebt. Wanneer het is geoorloofd kan je je outfit zeer zeker aanpassen aan het evenement. Kies bij een zomers feest bijvoorbeeld voor een mooie, luchtige jurk. Terwijl je je cocktailjurkje wat meer casual kunt dragen naar je werk of een informele bijeenkomst.

Kledingadvies informeel jurk

Missers die je kunt voorkomen

Er zijn bij het vinden van een goede outfit natuurlijk ook altijd valkuilen waar je jezelf voor dient te behoeden. Door het goede informele kledingadvies op te volgen is de kans groot dat je altijd goed gekleed voor de dag komt. Kapotte, slonzige of te sportieve kleding past bijvoorbeeld echt niet binnen het kledingadvies informeel.

Ook te nette kleding zoals een mantelpak of maatpak is niet geschikt. Het kledingadvies informeel bestaat uit comfortabele, maar nette en verzorgde kleding.

Kledingadvies informeel jeans