Kledingadvies kerst

December is de maand dat je qua kleding heerlijk kunt uitpakken. Tijdens de kerstdagen kan je jezelf natuurlijk lekker over de top uitdossen. Alle kledingstukken die normaal gesproken een beetje too much zijn komen in deze periode perfect van pas. Heb jij echter geen garderobe vol glitterjurkjes en truitjes met een mooi decolleté, wees niet getreurd.

Met onderstaand kledingadvies voor de kerst dagen weet jij precies wat je kunt gaan shoppen! Natuurlijk geldt dit ook voor mannen, al zal er bij hen minder interesse voor glitters en steentjes zijn.

Kledingadvies kerst, de trends rondom feestelijke kleding

Eigenlijk zijn de trends rondom de kerstdagen vrijwel altijd gelijk. Veel glitters, glanzende stoffen en mooie prints stelen de show. Voor vrouwen is het daarom niet altijd even gemakkelijk om te kiezen wat je gaat dragen. Kies je voor die ene pailletten top of toch dat mooie zwarte jurkje? Mannen daarentegen hebben het een stuk eenvoudiger. Met een mooi pak zit je al snel goed, zeker wanneer je de look afmaakt met een mooie stropdas en gepoetste schoenen.

Als vrouw heb je een enorme keuze. Pailletten, strass, glitters, satijn en fonkelende steentjes. Doordat je rondom de feestdagen diverse aangelegenheden hebt volgt er een passende outfit. Ideaal, want zo hoef je niet te stressen en kan je relaxed de feestdagen tegemoet gaan!

Kledingadvies kerst jurkje

Kerstborrel op het werk

Je kent het wel, je hebt op kantoor de jaarlijkse kerstborrel en je hebt geen idee wat je aan moet trekken. Je wilt niet te simpel gekleed gaan, maar je hebt ook geen tijd om nog naar huis te gaan. Een pailletten top is het ideale kledingadvies voor de kerst borrel.

Draag overdag naar je werk een simpele zwarte pantalon of rok en je hoeft enkel de top even te verwisselen. Het fijne van pailletten is dat het niet kreukt, dus alles zit veilig in je tas. In een handomdraai ben jij helemaal klaar voor die gezellige kerstborrel met collega’s!

Kledingadvies kerst pumps

Kerstdagen

Je kunt de kerstdagen spenderen met familie, vrienden of het gezin. Ga je lekker uit eten, houd je dan vooral niet in met je kleding. Ga voor een mooi jurkje met fijne hakken of een pantalon met chique blouse. Een passend kledingadvies voor kerst is het kiezen voor een outfit waar je je fijn in voelt. Voorkom het moment dat je je toch niet zo op je gemak voelt in die lange jurk, terwijl hij thuis nog zo een goed gevoel gaf. Kies in dat geval voor zwart, met zwart zit je altijd op safe en zie je er toch ontzettend chique en verzorgd uit.

Breng je de kerstdagen door met vrienden, dan is een formeler kledingadvies voor de kerst outfit beter op zijn plaats. Ga voor een mooi kort jurkje, wellicht met glitters of pailletten, en maak je look af met een verzorgd kapsel en bijpassende make up. Ook hier past een pantalon prima voor kerst. Combineer het met bijvoorbeeld een mooie top van kant of glanzende stof en je steelt gegarandeerd de show.

Kledingadvies kerst jurkje met glitters

Kledingtips

Voor mannen is het kledingadvies voor kerst niet zo ingewikkeld. Een mooi pak is al vaak prima, evenals het dragen van een goede pantalon met een net overhemd is perfect. Houd je het liever wat formeler, kies dan voor een pantalon met een mooie trui of een shirt met een leuk vest. Zo zie je er toch netjes en verzorgd uit, maar ben je zeker niet overdressed.