Kledingadvies kleine vrouw

Ben jij als vrouw klein van stuk, onder de 1.60m, dan zal je met het feit bekend zijn dat kleding shoppen niet altijd even gemakkelijk is. Vaak zijn de mouwen te lang, broekpijpen fladderen langs je benen en niet te vergeten; zelfs met hakken aan trap je nog op de zoom.

Hoe kan je er als kleine vrouw toch nog modieus en verzorgd uit zien? Welke tips zijn echt voor jou bestemd?

Kleine vrouw

Wanneer je klein bent is het lastig om direct goed passende kleding uit de rekken te halen. Vaak ziet het er op de paspop super uit, maar wanneer jij het aantrekt zwem je er haast in. Een kleine vrouw is per definitie niet slank, ook zij hebben vormen waardoor het shoppen juist moeilijker wordt gemaakt. Voor iedere kleine vrouw geldt daarom een passend kledingadvies.

Een handige tip binnen het kledingadvies voor de kleine vrouw is het negeren van de kledingmaat. Zeker wanneer je als ‘petite’ rondkijkt, grijp je al snel naar een maat die alsnog niet overal passend is. Vaak loont het door enkel te kijken naar de lengte van de mouwen/broekspijpen en de breedte van het kledingstuk. Je zult zien dat er erg veel verschil in maten zit!

Kledingadvies kleine vrouw pantalon

Klein maar fijn

Wanneer je klein van stuk bent is het soms zelfs mogelijk om te snuffelen op de kinder/tiener afdeling. Zeker in het geval van basic shirts, want daar zie je het echt niet aan af. Voor kleine vrouwen geldt als kledingadvies dan ook dat tienermaatjes soms beter passen dan een xs of s. Dit gaat ook op voor schoenen. In maat 36 is vaak niet erg veel keus of de laarsschacht is weer te breed voor jouw kleine kuitjes.

Een blik bij de kinderschoenen in maat 36 kan verbazingwekkend helpen. Vaak sluiten deze schoenen en laarzen mooier aan én zijn ze ook leuker geprijsd!

Kledingadvies kleine vrouw schoen

Kleding vermaken

De kleermaker is jouw beste vriend. Echter geldt binnen het kledingadvies voor de kleine vrouw dat je niet direct je hele garderobe hoeft weg te brengen. Sterker nog, sommige broeken staan juist erg leuk wanneer ze wat rimpelen aan de onderkant. Of sla de pijpen eens om naar de buitenkant en combineer dit met een leuke sneaker. Wring jezelf niet in allerlei bochten, maar wees creatief!

Kledingadvies kleine vrouw, optisch langer lijken

Een goed kledingadvies voor de kleine vrouw is het toepassen van trucjes waardoor je optisch langer lijkt. Verstop jezelf niet in vormloze truien, zeker niet wanneer je niet super slank bent. Je komt dan over als een propje, juist iets wat je wilt voorkomen! Een handige tip binnen het kledingadvies voor de kleine vrouw is het dragen van blousjes of tops die eigenlijk iets te ruim of lang zijn. Pak de voorzijde op en stop het een beetje in je broek. Combineer het met een leuke riem, stroop je mouwen op en draag schoenen in dezelfde kleur als je bovenkleding. In een handomdraai oog jij optisch langer én slanker!

Kledingadvies kleine vrouw blouse

 

Benadruk je pluspunten

Zeker niet onbelangrijk en het hoort ook zeker thuis, benadruk jouw punten waar je trots op bent. Zorg bijvoorbeeld voor een mooie taille door middel van een riempje of leg het accent op je decolleté. Zorg in ieder geval voor de juiste balans van je lichaam.