Kledingadvies kort haar

Welke kleding past het beste bij een vlotte, korte coupe? Heb je recent je lange lokken vaarwel gezegd en weet je absoluut niet wat voor kleding leuk staat of ben je eens toe aan een goed kledingadvies voor kort haar?

Kledingadvies kort haar outfit

Kledingadvies kort haar, vrouwelijkheid ten top

De meningen betreft het hebben van kort haar zijn ronduit verdeeld. Zo zijn er vrouwen die er bij zweren en niets anders meer willen. Er zijn echter ook mensen die een korte coupe minder vrouwelijk vinden, het bestempelen als gemakzucht of een kort kapsel enkel bij oudere vrouwen vinden passen.

Kledingadvies kort haar

Welke kleding kan je nu het beste dragen met een korte coupe? Kleding heeft namelijk een sterk verband met je kapsel. Het bepaald je gehele uitstraling. Het beste kledingadvies voor kort haar is door te kiezen voor kleding waar jij je prettig in voelt. Er zijn geen specifieke items die in jouw nadeel zullen werken enkel om je korte haar. Er zijn natuurlijk wel kledingstukken en modellen die je sterke punten kunnen benadrukken. Door goed te kijken naar je figuur in combinatie met je korte haar zal je stralen als nooit tevoren.

De halslijn

Een mooie halslijn werkt altijd perfect en is daarom ook een belangrijk element. Kies voor truitjes met een ronde hals, v-hals of zelfs een hoge hals. Eigenlijk staat ieder soort hals mooi bij een korte coupe. Bij het tonen van meer huid creëer je een open blik.

Kies je voor een col, dan leg je de focus op je kapsel en je gezicht. Ook verdere details rondom de halslijn werken erg goed en horen daarom ook zeker thuis in het kledingadvies voor kort haar.

Een ander punt is het benadrukken van je pluspunten. Leg het accent bijvoorbeeld op je elegantie en vrouwelijkheid. Kies voor mooie jurkjes, rokken en fijne stoffen. Ook een mooi decolleté mag hier zeker niet ontbreken. Creëer deze met een lage hals, want met kort haar ligt deze beter in het zicht en leg je de focus eenvoudiger op de boezem.

Kraagjes zijn helemaal top! Doordat je haar niet op je schouders valt zijn kraagjes veel beter zichtbaar. Wees creatief en kies eens voor een opvallend kraagje met steentjes of een printje. Dit zelfde geldt ook voor het gebruik van kettingen. Waar normaal gesproken het accent op het lange haar ligt, heb je nu alle vrijheid en ruimte om je mooie opvallende ketting te tonen.

Kledingadvies kort haar ketting

Boyfriend-look

Ben jij juist helemaal niet het type voor vrouwelijke elementen zoals jurkjes en kraagjes, dan is het de boyfriend-look helemaal iets voor jou! Het kledingadvies voor kort haar kan namelijk alle kanten op. De welbekende ‘Garçonne-look’, welke bedacht is door Coco Chanel, gaat speels om met de mannelijke elementen. Hoog gesloten halzen, een baggy broek en iets wijder vallende tops komen hier al aardig in de buurt. Wanneer deze kleding aansluit bij jouw figuur staat het geweldig bij een korte coupe. Het maakt je stoer en zelfverzekerd, maar zal zeker je vrouwelijkheid niet benadelen!