Kledingadvies korte benen

Iedere vrouw droomt er van, het is immers ook iets prachtigs; lange benen. Wanneer je niet gezegend bent met een paar lange stelten kan je met slechts een paar trucjes je benen optisch verlengen. Lijkt dit jou ook wat en ben je benieuwd waar je hiervoor dient te doen? Volg het onderstaande kledingadvies voor korte benen en ga voortaan als lange gazelle door het leven!

Lange benen ‘faken’

Wil je ook zo graag een stel lange benen hebben, maar is dit helaas bij jou niet het geval?

Een kledingadvies voor korte benen helpt je uit de brand. Het begint allemaal met het uitvoeren van een paar handige trucjes. Met deze handigheidjes uit het kledingadvies tover je jouw korte benen om tot optisch lange stelten. Iets waar je altijd al van hebt gedroomd.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wanneer je korte benen hebt dien je te kiezen voor korte mouwen. Doordat je armen deels ontbloot zijn lift je je benen als het ware omhoog. Hetzelfde geldt voor het dragen van colbert jasjes of vestjes. Zorg altijd dat deze iets korter zijn, waardoor het lijkt alsof jouw korte benen iets hoger beginnen.

Kledingadvies korte benen blazer

High waist

Een tweede handige tip die is het dragen van hoge taille broeken of rokjes. Hierdoor wek je het idee dat je benen eerder beginnen en dus optisch langer lijken. Wanneer je voor een skinny model kiest smokkel je er nog extra centimeters bij!

Zeker wanneer je hem draagt in combinatie met een mooie hak. De juiste schoen zorgt al snel voor een slanker én langer effect aan je benen. Wanneer je het kledingadvies voor korte benen écht serieus neemt kies je voor pumps in dezelfde kleur als je broek, panty of legging. Zo lopen je voeten over in je benen en creëer je wederom wat extra optische centimeters!

Kledingadvies korte benen rokje

Laat je benen zien

Ben je meer een liefhebber van rokjes en jurkjes, dan is het volgende helemaal gericht aan jou. Je hebt vanzelfsprekend rokken en jurkjes in allerlei soorten, maten en diverse lengtes en daar kan jij je voordeel uit halen. Door te kiezen voor een rok die net over de knie valt zullen je korte benen langer lijken door het tonen van je blote benen. In tegenstelling tot wat velen denken zal een minirok een minder groot effect hebben dan een mooie lengte tot onder de knie.

Kledingadvies korte benen jurkje

Wat te vermijden?

Natuurlijk zijn er ook kledingstukken die niet in jouw voordeel werken. Ook deze items horen genoemd te worden. Wat doet echt niet goed voor jouw figuur en kan je beter in de rekken laten hangen?

Wijde broeken en rokken zijn niet aan jou besteed en horen daarom ook niet thuis in het kledingadvies voor korte benen. Het maakt je korte benen nog korter, terwijl je met eenvoudige en hippe items zoals bovenstaand een prachtig figuur kunt creëren. Voordat je online een broek of rok koopt, bekijk dan altijd de juiste maten.

Het dragen van een riem kan natuurlijk heel praktisch zijn. Het breekt echter je lichaam in tweeën en dat is nu juist niet wat je wilt. Door de tweedeling zullen je korte benen extra opvallen. Probeer een riem daarom te vermijden of hem niet zichtbaar te dragen. Mocht je echt niet zonder kunnen, kies dan voor een riem in de taille waardoor je je benen alsnog optisch langer laat lijken.