Kledingadvies lente

Zodra de nieuwe lente collectie binnendruppelt willen we meteen onze slag slaan en ons hijsen in de korte mouwtjes, zachte tinten en hippe enkel broeken. Even vergetend dat het voorjaar in Nederland vaak nog erg fris kan zijn en die korte mouwtjes vaak nog even in de kast moeten blijven.

Een kledingadvies voor de lente kan daarom goed van pas komen. Waar dien je aan te denken en welke kleding is perfect voor het voorjaar?

Dat maart, april en mei soms nog erg somber kan zijn hoeft niet te betekenen dat je nog steeds naar die donkere winterse kleuren moet grijpen. Tover je winterlook om naar een fris en fruitige look met het kledingadvies voor de lente. Het is om alvast over te stappen naar de nieuwe kleuren van het seizoen. Kies voor wat sprekende kleuren zoals pasteltinten en felle kleuren en combineer deze met een jeans met lichte wassing en laat je donkere broeken voor wat het is.

Kledingadvies lente

Handige laagjes

De lente is soms erg verraderlijk. Waar het op het ene moment heerlijk kan zijn in het zonnetje, vriezen je vingers er de volgende ochtend bijna af omdat het zo koud is. Door deze temperatuurwisselingen is het fijn om je te kleden in laagjes. Begin met een hempje, gevolgd door een shirtje, vestje en een hip jasje of jack. Je kan je jezelf altijd aanpassen aan het weer, mocht het warm zijn doe je alles uit en komt er een koud windje dan trek je weer iets aan.

Kledingadvies lente jasje

Wel of geen winterjas?

De winterjas heb je misschien qua temperatuur nog zo nu en dan nodig, maar zodra de zon zichzelf een paar keer heeft laten zien ben je deze ook wel erg beu en hoort deze niet meer thuis. Het voorjaar giert door je lijf en daarom is het om te kiezen voor leuke jacks zoals een bikerjackje of een leuke trenchcoat.

Een blazer kan ook als fijn jasje dienen, welke je leuk kunt afstylen met een sjaal voor als het nog wat fris is.

Kledingadvies lente trenchcoat

Accessoires

Waar je in de winter misschien minder aandacht besteed aan accessoires en sieraden omdat je graag wegkruipt in je coltrui, is de lente perfect om alles weer van stal te halen. Het zijn de combinaties van accessoires met je nieuwe kledingstukken en setjes. Vervang je donkere tas voor een mooi nieuw licht exemplaar. Ook je wollen sjaal mag in de kast en daarvoor in de plaats draag je katoenen, vrolijke sjaaltjes. Ook qua schoenen mogen de zwarte boots weer even weg, want lichte kleuren als beige, cognac en leer kleur zijn ideaal voor deze tijd.