Kledingadvies lichaamsvorm

Welk kledingadvies past bij mijn lichaamsvorm? Iedere vrouw is uniek en kenmerkt zich mede door haar figuur. Er is zoals vaak verkeerd doet vermoeden, geen standaard of perfect figuur. Er zijn talloze lichaamsvormen, en iedere lichaamsvorm heeft zo zijn mooie, maar ook minder mooie kanten.

Het volgen kan je helpen met het vinden van de juiste kleding. Verder inspireert een kledingadvies voor jouw lichaamsvorm je om jouw beste punten te benadrukken en jouw onzekerheden te verbloemen. Iedere vrouw mag trots zijn op haar lichaam, start vandaag nog.

Het appelfiguur

Kenmerkt zich door de slanke benen en heupen, weinig taille, grote borsten en brede schouders. Er zijn veel vrouwen met deze lichaamsvorm en het is daardoor ook een van de bekendste types die er bestaat. Het kleden van het appelfiguur is niet altijd even eenvoudig. De probleem zone ligt rondom de buik, waardoor het dragen van wijdere tops en truitjes een aanrader is. Kiezen voor volume rondom de buik, ook broeken met een lichte wassing en een iets uitlopende pijp en rokjes met een opvallende print staan erg goed. Natuurlijk maak je de look af met mooie pumps die je zowel slanker als langer laten lijken.

Kledingadvies lichaamsvorm vestje print

Peerfiguur

Dan herken je jezelf vast in de kenmerken zoals een slanke taille, bredere heupen in verhouding tot de smalle schouders en de vollere bovenbenen en billen. Een peerfiguur kan er toe leiden dat je vaak worstelt met je heupen. Het kledingadvies voor deze lichaamsvorm is het benadrukken van je slanke bovenlijf en juist het onderlijf ietwat te verbloemen door te kiezen voor rustige kleuren en stoffen. Met een mooie v-hals of een leuk jasje leg je de nadruk op de slanke taille en worden de bredere heupen vergeten. Overigens is een a-lijn rok of een broek met verhoogde taille een perfect kledingadvies voor deze lichaamsvorm.

Kledingadvies lichaamsvorm v-hals jurkje

Rechthoek figuur

Een rechthoek figuur kan je herkennen aan een slanke, atletische bouw zonder duidelijke taille. De schouders en heupen zijn smal, waardoor er weinig vrouwelijke vormen aanwezig zijn. Herken jij je in deze lichaamsvorm, dan kan het zijn dat je het lastig vindt om passende kleding te vinden.

Als kledingadvies voor jouw lichaamsvorm geldt het creëren van vorm en volume. Vermijd wijdvallende, vormloze items, maar kies voor tops die vanaf je taille uitlopen. Ook getailleerde jasjes werken erg goed voor jouw rechte figuur. Jeans met een uitlopende pijp en jurkjes en rokjes in een soepel vallende stof doen het ook erg goed voor jou en horen daarom ook in het kledingadvies voor jouw lichaamsvorm!

Kledingadvies pasvorm broek met wijde pijpen

Zandloperfiguur

Het is waarschijnlijk het meest geliefde figuur, maar ook hier zitten zo zijn voor- en nadelen aan. Deze herken je aan een duidelijke, slanke taille, vollere borsten en heupen die in verhouding staan met de schouders. Eigenlijk is het vinden van de juiste kleding voor een zandloperfiguur niet heel erg lastig. Toch kan je aan de hand van een goed kledingadvies voor deze lichaamsvorm je pluspunten extra benadrukken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor kleding die de taille accentueert zoals korte jasjes en vestjes. Ook een tailleriem en high waist jeans zijn perfect binnen het kledingadvies voor jouw lichaamsvorm. Coltruien kan je beter vermijden, deze laten de borstpartij erg massief lijken en horen daarom niet thuis in het kledingadvies voor jouw lichaamsvorm. Je kunt beter kiezen voor een mooie, strak vallende top met v-hals of vrouwelijke jurken en rokken. Het zandloperfiguur is namelijk op en top vrouwelijk!