Kledingadvies mannen

Het samenstellen van een goede, trendy of gepaste outfit is niet altijd even gemakkelijk. Ook voor mannen geldt dat er hier en daar enige twijfel kan bestaan over de kleding in de kledingkast. Het dragen van de juiste kleding hangt af van een aantal punten.

Zo is het belangrijk om als man te kijken naar het type lichaam wat je hebt. Ook je stijl is van belang, je moet immers kleding dragen waar jij je goed in voelt! Een kledingadvies voor mannen helpt je op weg om de juiste items te kiezen die perfect passen bij de gelegenheid, je figuur of de gevraagde dresscode. Zo weet je zeker dat je altijd goed gekleed de deur uit stapt!

Kledingadvies mannen overhemd

Elk lichaamstype

Voor mannen zijn er drie te onderscheiden lichaamstypes. Om te beginnen het ronde, ook wel O-figuur genoemd, gevolgd door het atletische figuur en het rechte figuur. Bij iedere lichaamsvorm hoort een passend advies. Voor een rond figuur is het bijvoorbeeld belangrijk te kiezen voor kleding wat de schouderpartij versterkt, de buik minder accentueert en alles in proportie wordt gebracht. Kies voor een verticaal streepje, een mooie jeans of pantalon en een colbert jasje wat pit geeft aan de schouders.

Kledingtips

Een atletisch figuur is een geliefd figuur onder de mannen, de schouders zijn breed en de heupen smal. Het kledingadvies voor mannen met deze lichaamsvorm vraagt daarom om accenten. Het kledingadvies voor mannen met een V-figuur draait vooral om het accentueren van het bovenlijf door het dragen van een v-hals of strak shirt. Hierdoor komen de pluspunten het beste naar voren.

De benen bij een atletische lichaamsvorm zijn slank en misschien zelfs dun, het kledingadvies voor mannen met dunne benen is het dragen van slim fit broeken. Vermijd juist de smalle pijp of skinny jeans, zodat je lichaam enigszins in proportie blijft.

Het rechte figuur, ook wel H-figuur, heeft als eigenschappen dat de schouders en heupen een rechte lijn vormen en de benen vrij slank zijn. Op zich kan je als man met dit postuur vele soorten kleding hebben. Met een recht figuur is het dragen van slim fit overhemden en shirts. Ook jasjes met een goede pasvorm staan erg goed bij deze lichaamsvorm. Voorkom juist de wat brede broekspijp en kies voor een slim of regular fit.

Kledingadvies mannen kostuum

Kledingadvies mannen kostuum

Stijl en mode

Er wordt er vanzelfsprekend ingespeeld op de mode van nu, echter is het ook belangrijk dat dit bij jouw eigen stijl past. Stijl is namelijk een heel ander begrip dan mode. Stijl is een blijvend aspect, wat je zelf creëert in de loop der jaren. Mode daarentegen veranderd bijna per seizoen en is maar van korte duur. De kleding die je draagt zegt veel over je persoonlijkheid. Ook je houding komt mede tot stand doordat je kleding draagt waar jij je goed in voelt.

Kledingadvies kostuum mannen

Mannen met een dresscode

Naast lichaamsvormen en stijl zijn er natuurlijk ook talloze dresscodes waar je als man zo nu en dan mee te maken krijgt. Denk hierbij aan formele en informele dresscodes, kledingvoorschriften op het werk, in de sportschool, tijdens een sollicitatiegesprek en ga zo maar door. Ook daarvoor is het hebben van een online advies ontzettend handig. Het kan je wellicht inspireren en je op de juiste weg helpen. Je bent er in ieder geval zeker van dat je met een goed kledingadvies voor mannen geen misser meer maakt en altijd goed gekleed de deur uit stapt!