Kledingadvies na de zwangerschap

Na 9 maanden zwangerschap is je lichaam aanzienlijk veranderd. Sommige, nieuwe, moeders weten hierdoor zich geen raad met hun kledingkast, figuur en welke kleding hen nu mooi staat. Herken jij jezelf hier ook in? Een goed advies helpt je op weg om er als een stralende, kersverse moeder uit te zien!

Je lichaam veranderd

De hele zwangerschap lang heb je waarschijnlijk gepronkt met je dikke buik. Het liefst droeg je strakke jurkjes en mooie tops waar je je buik vol trots in kon tonen. Uiteindelijk is het moment aangebroken dat je je kindje op de wereld hebt gezet en er van die dikke buik niet veel moois meer over is.

De eerste paar dagen is comfortabele kleding alles wat je wilt, maar na verloop van tijd wil je jezelf weer op straat kunnen vertonen, niet waar? Met een passende outfit leer jij om te gaan met je nieuwe ‘ik’.

Wellicht pas je al vrij snel weer in je jeans van voor de zwangerschap. Helaas is dat geluk voor veel nieuwe moeders niet weggelegd. Je heupen zijn breder, je buik is wat slap en kleding zit hierdoor niet meer comfortabel. Je zwangerschapskleding accentueert de delen die je juist na de zwangerschap wilt verbloemen. Welke kledingstukken zijn dan wel geschikt na je zwangerschap?

Het aanpassen van de garderobe

Hoe lastig het misschien ook is, het begin van een goed kledingadvies voor na de zwangerschap begint met het aanpassen van je garderobe. De zwangerschapskleding mag (tijdelijk) opgeruimd worden en daarvoor in de plaats zijn stretchy stofjes ideaal. Perfect passend in het kledingadvies voor na de zwangerschap zijn jurkjes in een wat dikkere, stretch stof en broeken met een wat lossere band. Je zult zien, het staat meteen een stuk beter dan je oude, niet zo goed passende kleding of die overheerlijke, maar uitgerekte zwangerschapsbroek.

Door te kiezen voor donkere kleuren speel je op safe. Heb je bredere heupen gekregen of wil je je buikje verdoezelen, trek dan een mooi vest of jasje aan zodat je je probleemzones verbergt.

Kledingadvies na de zwangerschap jurkje

Na de zwangerschap

Items als leggings zijn ook ideaal om te dragen en prima passend binnen het kledingadvies voor na de zwangerschap. Met een wijdvallende, lange top creëer je in een handomdraai een trendy outfit. Met meerdere tops heb je eenvoudig een aantal verschillende, maar toch erg leuke setjes die comfortabel zijn wanneer je nog niet helemaal back in shape bent.

Kledingadvies na de zwangerschap legging

Binnen het kledingadvies voor na de zwangerschap en het kiezen van nieuwe items is het verstandig goed na te denken of de kleding praktisch is. Zeker in het geval wanneer je borstvoeding geeft. Die ene blouse of dat leuke jurkje met knoopjes op de rug kan nog zo mooi zijn, maar vraag jezelf af of je zo ook je kindje gemakkelijk kunt voeden.

Kledingadvies voor na de zwangerschap voedings bh

Handige tips

Na dit handige kledingadvies voor na de zwangerschap zijn er nog een aantal tips die het vinden van de juiste kleding en het accepteren van je nieuwe lichaam vergemakkelijken. Kijk bijvoorbeeld eens uit naar corrigerend ondergoed. Het houd de buik, billen en benen netjes op zijn plaats waardoor je optisch slanker lijkt in dat ene jurkje of die nieuwe jeans.

Baggy kleding zoals wijdvallende tops en blouses zijn helemaal in en horen thuis in het kledingadvies voor na de zwangerschap. Verbloem je mindere punten op een trendy wijze!

Hetzelfde geldt voor het dragen van leggings. Ze zijn goedkoop en in talloze prints en kleuren. Zo kan je je toch trendy kleden in de tijd dat je nog kampt met je ‘tijdelijke’ lichaam, maar hoef je geen fortuin te spenderen aan dure broeken.