Kledingadvies najaar

Wanneer de laatste zonnestralen zijn werk hebben gedaan valt zo rond oktober het doek voor de zomer. Het najaar begint en dat betekend dat je enige aanpassingen dient te doen aan je garderobe. Twijfel jij altijd wat je nog wél kunt dragen en wat absoluut niet meer kan.

Hierbij kunnen we je helpen om modeblunders te voorkomen en je te inspireren voor een goede najaarsgarderobe!

Perfect voor het najaar

In de maanden september, oktober en november wordt het langzaamaan kouder en wordt het tijd om de lange mouwen, vesten en laarsjes weer tevoorschijn te halen. Een absolute mode misser is dan ook het dragen van een geheel witte outfit in deze maanden. Wit is de ultieme zomerkleur en hoort daarom niet thuis in het kledingadvies voor het najaar. Ook al is het nog een mooie zonnige dag, een witte broek én top is echt way too much. Natuurlijk is een wit shirtje of mooie gebroken witte blouse prima, vaak kan je zien aan het model en het materiaal of iets aan het najaar is voorbehouden.

Kledingadvies najaar vest

Wel of geen open schoen?

Hetzelfde geldt voor open schoenen. Zodra de zomer ten einde komt kan je beter je open schoentjes, sandaaltjes en slippers weer in de kast zetten tot volgend jaar. Hoe jammer het ook is en hoe lekker ze ook lopen, open schoenen horen niet. Mooie ballerina’s zijn perfect binnen het kledingadvies, mocht je laarsjes nog te vroeg of te warm vinden.

Kledingadvies najaar laarsjes

Donkere kleuren

In het najaar krijg je zoals ieder andere vrouw zin om je hele wintergarderobe bij elkaar te shoppen. In je enthousiasme wil je misschien direct je nieuwe kleding aantrekken, maar je kunt hier nog beter even mee wachten. Al kan je beter de donkere kleuren nog even vermijden, je moet ze immers heel de winter nog aan en het oogt direct zo winters.

Kies voor het fijne om voor mooie pasteltinten te gaan, zo bereid je je langzaam voor op de koude winterse maanden. Het najaar is immers een tussenseizoen en heeft zo zijn eigen kleuren, accessoires en trends.

Kledingadvies najaar pastelteint

Kledingadvies najaar: Wees creatief

Binnen het kledingadvies hoor je ook enigszins creatief te zijn. Het is helemaal niet nodig om een geheel nieuwe garderobe te kopen. Ook sommige zomers items kan je nog prima in het najaar combineren met een vestje of jasje. Denk hierbij aan je mooie zomerjurkje, wat perfect kan met een vestje in een contrasterende kleur. Of combineer een fijne top uit je zomerkleding met een nieuw jasje voor in het najaar. Wees creatief en maak nieuwe combinaties!