Kledingadvies recht figuur

Een van de vier voornaamste lichaamsvormen is het rechte figuur. Het kan soms lastig zijn om kleding te vinden die de pluspunten van dit figuur benadrukken. Met een goed kledingadvies recht figuur worden een aantal tips en ideeën voorgelegd, zodat je voortaan weet welke items jou perfect zullen staan en welke je beter kunt laten hangen.

Iedere vrouw is uniek qua lichaamsvorm, maar met een juist kledingadvies recht figuur is shoppen een fluitje van een cent!

Recht figuur

Een rechte lichaamsvorm is te herkennen aan de slanke, wellicht atletische bouw. Vrouwen met dit figuur hebben vrijwel geen taille en verdere vrouwelijke vormen. De schouders zijn smal, net als de heupen en billen. Een goed kledingadvies recht figuur bestaat daarom ook uit het creëren van volume. Over het algemeen kan een slank figuur als dit heel veel hebben, alleen mist er soms de nodige vorm waardoor kledingstukken niet geheel tot zijn recht komen. Met het juiste bij de hand kan je inspiratie opdoen en je richten op een nieuwe, passende garderobe!

Kledingadvies recht figuur print

Volume creëren

Doordat de schouders, taille én heupen smal zijn bij een recht figuur, ook wel plank of rechthoek genoemd, is het belangrijk om door middel van kleding iets meer vorm te creëren. Items zoals shirts en jurkjes die het accent op de taille leggen en vervolgens wijder uitlopen zijn perfect en daarom top binnen het kledingadvies.

Ook opvallende prints en donkere kleuren horen thuis. Door de accenten van de prints zorgt het voor afwisseling en geeft het het lichaam optisch meer vorm. Je kunt je look afmaken door het dragen van een mooie sjaal. Door het volume van de stof om je hals verleg je het accent.

Kledingadvies recht figuur sjaal


Voor het onderlijf, waar je als vrouw kunt kampen met weinig heup en bil, zijn wijduitlopende rokjes helemaal top. Door het volume wat wordt gecreëerd door de soepele stof oog je minder tenger. Ook uitlopende jeans en broeken vind je terug, ze geven je benen en heupen meer vorm en vrouwelijkheid.

Kledingadvies recht figuur rokje

Recht figuur, wat te vermijden?

Er zijn natuurlijk ook een aantal kledingstukken of prints die je beter kunt laten liggen en daarom niet binnen het kledingadvies horen. Ze voegen niets toe aan jouw rechte lichaamsvorm of leggen juist het accent op je mindere punten. Verticale strepen worden bijvoorbeeld niet aangeraden. Het maakt je namelijk nog smaller dan dat je al bent, terwijl je juist voor extra volume wilt gaan. Ook wijde, vormloze kleding kunnen een valkuil voor jouw figuur zijn en worden niet opgenomen in het kledingadvies. Doordat je een tenger postuur hebt kan het al snel erg saai en onvrouwelijk ogen en juist je rechte figuur extra benadrukken.