Kledingadvies rechtbank

Het kan wel eens voorkomen dat je aanwezig dient te zijn in een strafrechtelijke zaak of in de burger rechtbank. Het is voor de meeste onder ons geen alledaagse bezigheid, waardoor het twijfels kan opleveren welke kleding gepast is binnen een rechtbank.

Dien je bijvoorbeeld erg formele kleding te dragen en wat is echt not done? Een kledingadvies helpt je verder op weg om de juiste keuzes te maken.

Binnen de rechtbank is formele kleding vereist. Je wilt vanzelfsprekend professioneel en betrouwbaar overkomen. Alle leden binnen de rechtbank dragen immers ook formele kleding, passend bij de gelegenheid. De rechter en advocaten zijn hier het toonbeeld van. Vind je het lastig een goede keuze te maken of heb je gewoonweg niet veel formele kledingstukken in je garderobe? Onderstaand kan je waar nodig inspireren.

Dames

Voor vrouwen is het kledingadvies rechtbank niet erg ingewikkeld. Een mantelpakje is altijd goed, al kan het soms wat ouwelijk overkomen. Ben je een jonge vrouw zonder een mantelpakje in je kast, kies dan voor een nette pantalon, blouse en colbert jasje. Ook een kokerrok met nette blouse voldoet prima. Zorg dat je kapsel netjes en verzorgd is. Het kledingadvies voor een rechtbank is om het haar opgestoken te dragen, dit geeft een verzorgde en open blik. Qua make up kan je het beter naturel houden. Heftige kleuren en dikke eyeliner geeft geen toevoeging aan je outfit en past ook niet bij de gelegenheid.

Kledingadvies rechtbank rokje

Voorkom een onverzorgd uiterlijk wanneer je dient voor te komen. Wat absoluut niet thuis hoort is het dragen van te casual kleding zoals een jeans. Let ook op doorschijnende blouses en een te diep uitgesneden decolleté.

Kledingadvies rechtbank kokerrrok

Heren

Ook voor mannen geldt als kledingadvies rechtbank om verzorgd en formeel voor de dag te komen. Een mooi pak is het meest voor de hand liggend en wordt dan ook vrijwel altijd door heren gedragen in de rechtbank. Mocht je geen compleet pak in je kast hebben hangen, kies dan voor een nette pantalon met overhemd en een vest of een pantalon met overhemd en een colbert jasje.

Mooie, schone schoenen horen hier ook zeker bij!
Het is belangrijk om je te houden aan het kledingadvies. Zo kom je betrouwbaar en goed voorbereid over. Vergeet ook je haar en baard niet. Zorg voor een verzorgd kapsel, zonder al te veel poespas. Draag je normaal geen baard, dan is een geschoren look het beste. Bij het hebben van een baard is het netjes wanneer deze er verzorgd en getrimd uitziet.

Kledingadvies rechtbank pantalon

Rechtbank

Kleding wat echt niet bij het kledingadvies voor mannen hoort zijn joggingbroeken, hoodies, petjes en sneakers. Ook kapotte kledingstukken zijn niet gepast wanneer je dient voor te komen.