Kledingadvies smart casual

Misschien wel een van de lastigste dresscodes is smart casual. Dit komt omdat het op meerdere manier kan worden geïnterpreteerd. Het is namelijk een mix tussen nette en casual kleding, die kan worden gedragen tijdens informele gelegenheden.

Het is dus als het ware een combinatie van meerdere dresscodes, waardoor het mogelijk is dat je de plank volledig misslaat. Wil je dit voorkomen, dan is het verstandig om de dresscode op te volgen. Aan de hand van deze tips kan jij perfect gekleed voor de dag komen!

Dames

Als dresscode voor vrouwen is een elegant jurkje perfect. Waar ‘smart’ staat voor netjes is het gewenst om de kleding niet te uitdagend, maar juist elegant, modieus én comfortabel te houden. Drukke prints en opvallende, zware accessoires horen niet. Het is de kunst om het eenvoudig te houden, maar toch met een aantal mooie elementen die je pluspunten benadrukken. Dit kan je doen door de aandacht te vestigen op je gekapte kapsel, je lange benen of je halslijn.

Kledingadvies smart casual jurkje

Het kledingadvies is voor de vrouw wellicht niet heel specifiek, maar dit betekent niet dat je er een eigen draai aan mag geven.  Elegantie en eenvoud zijn de toverwoorden die jouw outfit moeten uitspreken.

Kledingadvies smart casual pumps nude

Accessoires zijn daarentegen wel erg belangrijk. Wanneer je je outfit rustig houdt kan je het afmaken met een mooi kettinkje of eenvoudige clutch. Ook mag je best aandacht besteden aan je schoenen, kies bijvoorbeeld voor een klein hakje of mooie pump.

Kledingadvies smart casual clutch

Casual heren

Voor de man is de dresscode een stuk specifieker. Waar je bij een formele gelegenheid snel grijpt naar een pak met stropdas, is het in dit geval mogelijk om deze eens in de kast te laten hangen. Smart casual is comfortabel, maar toch netjes.

Als man kies je dus voor een broek, dit kan bijvoorbeeld katoen zijn, met daarboven een blouse of overhemd met stropdas. Dit mag allemaal minder strak en stijf, het is immers een informele aangelegenheid waar de dresscode gedragen wordt. Het colbertje mag mee, maar wanneer de temperatuur prima is laat je hem thuis.

Smart casual

Echte missers voor heren bij een smart casual dresscode is het dragen van een jeans en sneakers. Deze worden nooit en te nimmer opgenomen binnen de aangelegenheid. Ook een maatpak is niet gepast, het is veel te formeel waardoor je al snel te overdressed bent. Formele kleding wordt daarom ook niet genoemd.