Kledingadvies sollicitatie

Een sollicitatiegesprek is altijd een spannend moment. Zal je die droombaan krijgen of niet? Om de beste indruk te wekken bij je toekomstige baas is het van belang dat je goed voor de dag komt. Dit zal beginnen met je uitstraling, welke je kunt bepalen aan de hand van de juiste kleding voor een sollicitatie.

Ben je in twijfel welke kleding geschikt is voor een sollicitatiegesprek? Volg het op en ga met goede moed het gesprek tegemoet!

Kledingadvies sollicitatie dames

Om een goede eerste indruk te maken is je vertoning erg belangrijk. Vaak is de eerste indruk namelijk doorslaggevend, dus hier kan je op voorhand al extra punten mee winnen. Voor dames is het kledingadvies voor een sollicitatie daarom ook vrij specifiek. Om te beginnen is het slim om je outfit iets af te stemmen op de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Verder houd je je outfit netjes en verzorgd. Kies bijvoorbeeld voor een nette pantalon met een blouse en colbert jasje of een kokerrok met blouse of mooie top. Natuurlijk moet dit passen bij de dresscode binnen het bedrijf. Deze kleding is wellicht iets overdreven wanneer je solliciteert op een kinderdagverblijf, maar komt goed tot zijn recht binnen een advocatenkantoor.

Kledingadvies sollicitatie outfit

Accessoires horen zeker binnen het kledingadvies voor een sollicitatie, maar laat opvallende items thuis. Kies voor fijne accenten binnen je sieraden, zoals een dun kettinkje en kleine oorbellen. Ook je schoenen mag je zeker niet vergeten. Vieze of afgetrapte schoenen zijn echt not done.

Kledingadvies sollicitatie oorbellen

Heren

Een pak is voor de man eigenlijk altijd een goede keuze, zo ook binnen het kledingadvies sollicitatie. Het dragen van een pak geeft je een zekere uitstraling. Let er hier wel op bij het kledingadvies voor een sollicitatie is enkel een blauw, grijs of antraciet kleurig pak geoorloofd . Een zwart pak is voor officiƫle gelegenheden zoals een bruiloft of begrafenis.

Laat het bedrijf en de functie waarvoor je gaat solliciteren het toe, dan kan je ook kiezen voor een nette broek met enkel een overhemd. Een stropdas is gepast, maar geen must. Zorg er wel altijd voor dat je schoenen netjes gepoetst zijn en passen bij je pak. Sneakers of vieze, afgetrapte schoenen geven een totaal verkeerde indruk en behoren niet tot het kledingadvies.

Kledingadvies sollicitatie donker blauw pak

Betreft het kiezen van een das bestaat er ook een passend kledingadvies. Een blauwe stropdas geeft je een open, toegankelijke uitstraling. Iets wat in je voordeel kan werken tijdens een sollicitatiegesprek. Kies liever niet voor rood, het staat namelijk voor dominantie en agressie, iets wat je vooral tijdens een belangrijk gesprek als een sollicitatie niet wilt uitstralen. Blauw is daarom een goede keuze en wordt opgenomen in het kledingadvies, evenals groen, wat staat voor harmonie en frisheid.