Kledingadvies Tenue de Ville

Tenue de Ville is een dresscode die vrij vaak gebruikt wordt voor overdag tijdens nette, ietwat formele aangelegenheden. Tenue de Ville betekend letterlijk kleding die je in de stad draagt en heeft ook wel als term stadskleding. Deze uitleg kan in tegenwoordige tijd wel voor verwarring zorgen, omdat er anno 2015 vaak voor casual kleding wordt gekozen wanneer men naar de stad gaat en niet voor subtiele, formele kleding.

Tenue de Ville is echter een wat oudere, nette dresscode en roept zo nu en dan wat vragen op. Daarom volgt hieronder een passend kledingadvies Tenue de Ville, zodat je er zeker van bent dat je goed voor de dag komt.

Heren

Voor heren geldt als kledingadvies Tenue de Ville het dragen van een pak. Voor de kleur kan je het beste kiezen voor antraciet, zwart, grijs of effen blauw. Je kunt enigszins je eigen draai er aan geven, maar bij een dresscode is het gewenst om een maatpak met stropdas te dragen.

Kledingadvies Tenue de ville stropdas

Het pak kan je combineren met een mooi overhemd, het liefst lichter dan de kleur van het pak. De das, die sterk wordt aanbevolen in het kledingadvies Tenue de Ville, mag in een kleur naar keuze zijn. Let hierbij op dat de outfit een geheel vormt. Beter een effen kleur, dan opvallende prints en patronen. Er geldt dat subtiliteit en eenvoud de hoofdtoon voeren.

Kledingadvies Tenue de ville overhemd

Dames

Dames hebben een wat ruimere keuze aan kleding voor deze dresscode. Een goed advies zal je helpen de juiste items uit je kast te pakken. Kies bijvoorbeeld voor een net jurkje tot op of over de knie. Ook een rok van deze lengte is prima. Een panty of maillot mag je zeker niet vergeten, want blote benen zijn not done.

Kledingadvies Tenue de ville jurkje

Ook kan je naast de jurk of rok natuurlijk ook kiezen voor een nette pantalon met mooie blouse of top.

Blote schouders voor vrouwen zijn niet echt gepast, daarom is een blazer of vestje een aanrader. Zo kan je altijd je schouders bedekken, mocht het moment geschikt zijn dan kan je het jasje ook ter plaatse nog uit doen.

Qua accessoires houdt je het bij Tenue de Ville rustig. Opvallende tassen en sieraden zijn niet gepast en horen zeker niet thuis binnen deze dresscode. Al is een bijpassend tasje van klein formaat in een rustige kleur perfect. Schoenen zijn ook een puntje van aandacht, om je look helemaal af te maken kies je voor een halfhoog hakje. Wil je graag laarzen dragen, dan mogen deze niet te grof ogen.