Kledingadvies Thailand

Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Dan ben je vast en zeker al aan het wegdromen over deze prachtige bestemming. Qua kledingvoorschriften is Thailand niet erg streng, maar het heeft zo hier en daar zijn beperkingen. Helaas lappen westerse toeristen deze vaak aan hun laars, maar om de bevolking echt jouw respect te tonen volgt een kledingadvies Thailand.

Je zult zien dat je met grote ogen gooit en met nog meer respect en vriendelijkheid zal worden behandeld door de lokale inwoners.

Thailand

Het kan behoorlijk warm en benauwd zijn in Thailand. Je bent als westerse toerist gewend om dan meteen een short met hemdje of mouwloos t-shirt aan te trekken en zo de omgeving te gaan verkennen. Echter vinden Thaise mensen deze kledingstijl erg ongepast. Ook al zal je hier en daar ook een Thai in korte broek zien, het is geen geaccepteerde manier van kleden. Al wordt daarom aangeraden enkel een short te dragen aan het strand of wanneer je de hele dag door het land onderweg bent. Let hier dus goed op wanneer je van plan bent naar Thailand te gaan. Korte broeken kunnen zeker mee in de koffer, maar draag ze op plaatsen waar het gepast is.

Kledingadvies Thailand slippers

Kledingadvies Thailand schoenen

Dames

Thaise vrouwen zal je zelden in kleding met blote benen zien. Tieners beginnen steeds meer westerse kleding te dragen, maar ook daar wordt alsnog met een afkeurende blik naar gekeken.  Voor vrouwen is dan ook het dragen van luchtige, lange broeken of rokken. Deze bedekken de benen, maar zijn in de hitte toch nog luchtdoorlatend en comfortabel.

Ook het dragen van te diep uitgesneden truitjes is eigenlijk niet gepast op straat in Thailand. Je kunt beter kiezen voor simpele shirts en mocht je van plan zijn een tempel te bezoeken is het kledingadvies Thailand om een vestje of omslagdoek mee te brengen.

Kledingadvies Thailand bikini

Heren

Je kunt als man beter het kledingadvies Thailand opvolgen, om scheve gezichten te voorkomen. De Thais zijn inmiddels heel wat gewend met de stortvloed aan westerse toeristen, maar zij zien liever dat men de kledingvoorschriften respecteert.

Bij het betreden van restaurants en hotels worden mouwloze shirts en korte broeken niet getolereerd, hetzelfde geldt voor als je een tempel wilt bezoeken. Het is verstandig hier passende kleding voor mee te brengen. Al kan je kiezen voor een linnen broek of bijvoorbeeld een ietwat geklede short met bijpassend shirt of blouse.

Zwemkleding wordt enkel geaccepteerd op en rondom het strand. Dit moet verder geen lastig te hanteren zijn, want in Nederland loop je immers ook niet in zwembroek over straat.