Kledingadvies x figuur / y figuur

Het silhouet vormt als het ware een X, vandaar de naam x figuur. Het x figuur, ook wel zandloperfiguur, is het meest geliefd onder vrouwen. Deze lichaamsvorm houdt in dat de schouders in verhouding tot de heupen staan en de taille uitgesproken slank is. Er bestaat ook een y figuur, dit is de omgedraaide driehoek en staat bekend om de brede schouders en juist smallere onderkant. Deze lichaamsvorm is vooral bij mannen geliefd, terwijl vrouwen er minder goed mee uit de voeten kunnen.

Voor beide lichaamstypes kan het soms lastig zijn om passende kleding te vinden, daarnaast weet je zelf niet altijd welke punten je juist moet benadrukken en welke je kan camoufleren.

Het juiste kledingadvies

Bij een x figuur is het betreft aan te raden om te kiezen voor aansluitende kleding aan de bovenzijde en de taille te benadrukken. Een zandloperfiguur is eenmaal een lichaamsvorm waar vrouwelijke rondingen centraal staan. Deze mag je vanzelfsprekend tonen door de juiste kledingstukken te kiezen die worden genoemd. Ga bijvoorbeeld voor een getailleerd jasje, een jurkje met een riempje in je taille of een strakke top met mooi decolleté. Je bovenlijf is immers perfect in verhouding, waardoor je eigenlijk vele keuzes hebt qua tops.

Kledingadvies x figuur y figuur jurk

Voorkom echter vormloze shirts en truien, deze verbergen je taille waardoor je onnodig vol lijkt. Mocht je minder blij zijn met je heupen, dan kan je deze ietwat verbloemen door een hoge taille aan te nemen. Laat bijvoorbeeld je rok in je taille starten, waardoor je niet alleen langer lijkt maar ook slanker oogt op de heupen. Om iedere look af te maken zijn hakken altijd goed. Ze maken je optisch langer én slanker en stralen op en top vrouwelijkheid uit.

Kledingadvies x figuur y figuur pumps

Handig kledingadvies

Een y figuur daarentegen vraagt wat meer aandacht. Met een x figuur / y figuur kom je wellicht tot nieuwe ideeën die je kunt toepassen in je garderobe. Doordat de schouders breder zijn in verhouding tot de heupen kan het y figuur soms wat stoer en atletisch overkomen.

Een goed kledingadvies is het kiezen van skinny jeans, waardoor je de nadruk legt op je heupen. Ze kunnen hier optisch wat voller door lijken, waardoor alles meer in proportie komt. Atletische vormen zoals de schouders en armen kan je wat zachter over laten komen door gebruik te maken van soepele stoffen en het kleden in laagjes. Door meerdere lagen te dragen creëer je zachtere en rondere vormen, waardoor de aandacht minder op je bredere schouders ligt.

Kledingadvies x figuur y figuur skinny jeans