Kledingadvies zandloper figuur

Een zandloper figuur, ook wel x-figuur genoemd is eigenlijk het meest gewilde figuur onder de vrouwen. Echter hebben we het niet voor het kiezen en is het een kwestie van geluk hebben. Het zandloper figuur kenmerkt zich door de mooie verhouding tussen schouders en heupen en de opmerkelijk smallere taille. Een zandloper figuur is erg vrouwelijk en eigenlijk toegankelijk voor vele soorten kleding en modellen.

Kledingadvies zandloper figuur

Een goed kledingadvies voor een zandloper figuur

Met een zandloper figuur ben je gezegend met een vrouwelijk ogend lichaam. Je kunt deze vrouwelijke vormen extra benadrukken door het accent op de taille te leggen en te kiezen voor ronde lijnen. Het accentueren van de taille kan je doen door bijvoorbeeld een high waisted jeans te dragen. Doordat je met de jeans de nadruk op de taille legt lijken je benen ook automatisch langer. Verder is het dragen van een tailleriem een optie, maar ook strakke tops of een leuk kort jasje accentueren je smallere taille extra goed. Ook jurkjes staan mooi bij deze lichaamsvorm. Jurken maken je namelijk slanker, langer en nóg vrouwelijker. Vooral driekwart modellen of de maxi dress met een split zijn perfect voor jouw figuur en worden aangeraden. Eigenlijk draait het bij deze lichaamsvorm alleen maar om het benadrukken van de vrouwelijke vormen, zoals je kunt terugzien.

Kledingadvies zandloper figuur outfit

Wat te vermijden?

Als je een zandloper figuur hebt kan je eigenlijk heel veel hebben. Er zijn vrij weinig kledingstukken die jou niet staan. Echter zijn er toch een paar items die niet opgenomen worden. Kledingstukken die je figuur niet ten goede komen en je daarom beter links kunt laten liggen.

Een daarvan is de coltrui. Deze kan snel erg massief ogen, zeker wanneer je volle borsten hebt. Kies liever voor een ronde lage halslijn, deze geeft je een open blik. Ook boyfriend jeans doen weinig voor jouw figuur. Je staat veel beter met een strakke jeans of broek, omdat je heupen enigszins je pluspunt zijn. Dus ook dit item zie je niet terug. Hoog gesloten jasjes zijn ook zeker geen aanrader en horen ook niet thuis in het kledingadvies. Doordat de hals hoog ligt creëer je hetzelfde effect als bij de coltrui. Een getailleerd, eventueel kort, jasje staat jou veel beter!

Kledingadvies zandloper figuur netjes